Reklama:

reklamacja ortezy (10)

Forum: Rehabilitacja

gość
16-10-2011, 19:35:51

witam od roku i czterech miesięcy noszę ortezę 50S1 firmy OTTO BOCK ktura podczas chodzenia pękła firma przy zakupie dawała 2 lata gwarancji teraz reklamacje nie uznała ponieważ nie powinnam jej stosowac dłużęj niż 6 tygodni. przykre jest to że nie interesuje ich dobro pacjęta tylko interes firmy a dzięki tej ortezie mogłam normalnie funkcjonowac, poprostu jej używałam a oni chcieli żebym położyła na pułke i sobie mażyła o normalnym chodzeniu.Bardzo przykre nie moją winą jest brak na rynku odpowiednich pomocy a nasi lekarze próbują dopasować z tego co jest dostępne na rynku
gość
17-10-2011, 11:36:38

Nie wszystkie firmy są uczciwe wobec pacjenta. Wszystko to robią dla dobrej miny i reklamy.Reklamacja powinna być uwzględniona.
gość
17-10-2011, 11:38:49

Firmy przy taniej produkcyjności robią słabsze produkty i produkty tracą na jakości. Szybciej się psują , a potem firmy nie uwzględniają reklamacji. :( Przykre jest to niestety.
Początkująca
20-10-2011, 17:31:24

Czy w reklamacji były wytyczne, że nie można jej stosować dłużej niż przez 6 tygodni? Jeśli nie, to proszę o odpowiedz. Skontaktuję się w Pani imieniu z przedstawicielem producenta Pani Ortezy. Jeśli uzna, że dystrybutor popełnił błąd będzie miała Pani szanse na zwrot pieniędzy. Proszę jeszcze napisać kiedy została kupiona.
gość
20-10-2011, 18:53:43

Podczas zakupów typu protezy należy zwrócić szczególną uwagę na reklamację i dokumenty prowadzić trzeba w jednej teczce. Nie minął jeszcze okres gwarancji. Firma specjalnie tak robi aby uniknąć problemu.
gość
20-10-2011, 18:57:42

Należy jak najszybciej rozwiązać problem lub napisać skargę do odpowiednich służb medycznych. Pani Małgorzato życzę powodzenia w udzieleniu pomocy. Dziękuję :)za otwartość serca:)
Początkująca
24-10-2011, 12:22:10

Do Autora postu:
Jestem po kontakcie z firmą Otto Bock, mam informacje nt. reklamacji, proszę o kontakt czy dalej mam wyjaśniać sprawę. To co udało się ustalić może pomoc w Panskich roszczeniach. Potrzebuję jednak infrormacji:
typ ortezy
data zakupu
miejsce zakupu ( bardzo ważne, jesli to był sklep i nie poinformowali o przeznaczeniu ortezy to ponoszą za to odpowiedzialność).
Przykład: orteza do zastowania na staw skokowy, z wykluczeniem do użytkowania w stopie opadającej np po udarze.
Jeśli sprzedawca sprzedał Pacjentowi z takim schorzeniem ortezę która nie moze być do tego stosowana to on jest tego winny.
proszę o maila, wyjaśnię dokładniej:
miomed@onet.pl
Małgorzata mgr fizjoterapii Miomed Rehabilitacja Sportowa i Neurologiczna www.miomed.pl
Początkująca
24-10-2011, 12:26:42

Orteza typu 50S1 nie nadaje się do stosowania w opadającej stopie ( informacja od firmy Otto Bock), co jest zaznaczone w instrukcji obsługi, być może to było powodem uszkodzenia. Tak jak napisałam wcześniej, jesli zakupiona była w sklepie i sprzedawca wiedział ze Pacjent ma opadającą stopę i mimo wszystko ją wydał to proszę się z nim skotkatować, i wyjaśnić sprawę za którą jest odpowiedzialny ( to też informacja od producenta Otto Bock).
Pozdrawiam, mam nadzieję, że uda to wyjaśnić.
Małgorzata mgr fizjoterapii Miomed Rehabilitacja Sportowa i Neurologiczna www.miomed.pl
gość
27-10-2011, 18:32:12

Mam dziedziczną polineuropatie czuciowo ruchową plus opadająćą stope kazdy kto zetkną się z tą chorobą i każdy lekaż wie ze niema ratunku w tej chorobie mogąć nam pomuóc z dobrodziejstw naszych firm dopasowując co się da a to my pacjęci sami wiemy co dlanas jest najlepsze proszę uwieżyć dzięki tej ortezie normalnie funkcjonowałam a kto mnie nieznał nie poznał ze zemną coś nie tak. Kiedy wreszcie przestaną liczyc się przepisy a dobro pacjęta powinno być na pierwszym miejscu. pozdrawiam
gość
27-10-2011, 20:14:47

Szanowna Pani
Problem polega na tym, że model Pani ortezy nie "udzwignie" takiego obciążenia. Potrzebna jest innego typu orteza - taka ktorą można stosować w opadającej stopie, oczywiscie to Pani musi zdecydować ktora jest najwygodniejsza, ale nalezy wybierac w odpowiednich modelach do tego przeznaczonych. Leczę opadające stopy od 5 lat, i wiem, ze ciężko jest dobrać ortezy - jeśli napisze Pani maila to sprobuje wskazać listę produktow z ktorych mozna wybrac najodpowiedniejszy dla siebie. Prosze tez pomyśleć o rehabilitacji stopy a nie tylko o zaopatrzeniu ortopedycznym.
Dzisiejsza rehabilitacja całkiem dobrze radzi sobie ze skutkami polineuropatii.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: