Reklama:

rehabilitacja a bóle kręgolsłupa (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
30-08-2012, 09:00:59

Witam
Mam dyskopatie lędxwiową (przynajmniej lędźwiową bo tylko na to miałem przeswietlenie a górna część też mnie boli) link do prześwietlenia - http://imageshack.us/photo/my-images/42/opisprzewietlenia.png/ od poniedziałku zacząłem rehebilitacje które na część lędxwiową niby coś mi pomaga ale i tak zawsze kiedy ide spać a potem sie obudze ból jest dalej podobny do tego przed rehabilitacją, zapewne mam te bóle przez moje troche twarde łóżko (bez dodatkwoego materaca) . Czy przez to moja rehabilitacja pójdzie na marne?
pownienem jak najszybciej kupić sobie jakis materac?
Dodam jeszcze że te bóle w części lędźwiowej występują tylko po bokach (pewnie od spania na boku) a rehabilitanci masują mnie po środku
Początkujący
31-08-2012, 11:10:49

a wiecie może(albo znacie jakąś strone www) jak można opisac ból towarzyszący "Pojedynczym wypukleniom blaszek granicznych trzonów kręgów lędźwiowych o charakterze Schmorola" ? Pytam bop chciałbym dowiedziec sie czy pasuje to do moich dolegliwości i przy okazji mógłbym opisać ten ból rehabilitantom
Początkujący
04-09-2012, 20:56:30

Przy zmianach w kręgosłupie masażem nie zniweluje się problemu (owszem można go stosować jako terapię wspomagającą) - podstawą są ćwiczenia + terapia manualna. Sugeruje tego dopilnować bo masażem to można podleczyć a nie wyleczyć.
[url=http://www.medrecovery.pl/]Rehabilitacja katowice[/url] Dla forumowiczów zniżki.
Początkujący
06-09-2012, 19:35:05

a z ta terapi.a manualną to o co chodzi?
ps: i pomyśleć że chyba sam zrobiłem sobie te zmiany w kręgosłupie bop kiedyś kiedy pomagało mi masowanie w miejscach bol.acych zaczołem stosować pewną "technike" masowania po bocvznych stronach odcinka lędźwiowego(tam mnie bolało) np pilotem bo było mi wygodniej i zawsze cos mi to pomagało aż w koncu ból tamto uczucie bólu przerodziło sie w inne i teraz masowanie w tym miejscu tylko wzmacnia ból dodam jeszcze że kiedy robiłem te głupie masaże pilotami itp (akt desperacji) zawsze mi tam coś strzelało

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: