Reklama:

Rechabilitacja po udarze (10)

Forum: Rehabilitacja

Początkująca
13-10-2009, 12:32:14

Mama 3 tygodnie temu miała udar mózgu dodam że mama ma 52 lata . efektem udaru jest paraliż prawej strony ciała i zaburzenia mowy . mama leżała 4 dni na OIOM-ie. Tam od razu była podjęta rehabilitacja gdyż mama była przytomna . Pani ordynator obiecała że mama po zakończeniu leczenia neurologicznego zostanie od razu przeniesiona na oddział rehabilitacji w tym powiatowym szpitalu ok ,ale sprawa sie skomplikowała gdy mame przewiezli do innego miasta , szpitala na zabieg który zresztą sie nie odbył . teraz lekarz ów szpitala wypisuje mame do domu gdyż neurologicznie jest już zdrowa . pojechałam do powiatowego szpitala żeby zapyać co z rehabilitacja a pani no że teraz nie ma miejsc może za 3 tyg. a najlepiej gdyby przyszła z oddziału neurologicznego , ale neurologia jej już nie chce bo zakończyli leczenie . moje pytanie brzmi czy ze względu na młody wiek mamy nie powinna być odrazu podjęta rehabilitacja ?
Początkująca
24-10-2009, 14:08:24

Jezeli był to udar niedokrwienny to jak najbardziej rehabilitacja od razu jest wskazana. Inaczej jest w przypadku wylewu- wtedy trzeba odczekac jakies 3 tygodnie.
Forumowiczka
01-06-2010, 20:09:57

oczywiscie ,ze natychmiastowa rechabilitacja jest konieczna,moj maz po bardzo rozleglym udarze lezalby jak niemowle gdyby nie natychmiastowa rehabilitacja w specjalistycznym szpitalu w Reptach,dzieki poswieceniu calego personelu jest w stanie prawie normalnie funkcjonowac tzn.nadal nie mowi ale porusza sie o wlasnych silach gorzej z funkcjonowaniem mozgu ale na to trzeba bardzo duzo czasu bo jest to proces dlugotrwaly
Początkująca
15-06-2013, 23:02:33

Konieczna jest natychmaistowa rehabilitacja,nie można zwlekać. Jeśli nie mozna zalatwić zabiegów na NFZ to moze prywatnie,przynajmniej na jakis czas puki w NFZ się nic nie zwolni. Nie wiem z kad jesteś ale Mój ojciec po udarze był rehabilitowany przez Pana Marcina Rosadzińskiego www.pomorskirehabilitant.pl . Rehabilitacja trwała rok czasu. Teraz świetnie samodzielnie funkcjonuje
Początkująca
20-07-2015, 16:04:02

Nie ma co się zastanawiać. Proszę jak najprędzej rehabilitować mamę. Polecam programy fundacji Avalon http://www.fundacjaavalon.pl/programy_fundacji.html Fundacja pomogła wielu osobą. Być może pomogą Państwu również finansowo, o ile istnieje taka potrzeba.
gość
13-04-2017, 17:15:23

Podłączę się do tematu, bo niedawno miałam to samo z mamą. Szybko zaczęliśmy rehabilitację i dziś widać efekty. My wybraliśmy http://www.terapiaimpuls.pl i nie żałuję. Można pomóc bliskiej osobie, tylko trzeba wiedzieć jak działać.
Wtajemniczony
14-04-2017, 12:05:10

aloha00 2009-10-24 16:08:24
Jezeli był to udar niedokrwienny to jak najbardziej rehabilitacja od razu jest wskazana. Inaczej jest w przypadku wylewu- wtedy trzeba odczekac jakies 3 tygodnie.
Totalna bzdura -- jakie 3 tygodnie , jak najszybciej , ja miałem wylew i rehabilitacja rozpoczeła się jeszcze w łóżku na neurochirurgii --miałem niedowład połowiczny i nie byłem logiczny a 10 dni po operacji krwiaka mózgu i trepanacji czaszki byłem na oddziele rehabilitacji neurologicznej --- dziś jestem normalnym człowiekiem i dopóki nie zdejmę czapki i nie pokażę blizn na głowie nikt nie rozpozna co przeszedłem ---im wcześniejsza rehabilitacja tym lepszy efekt i dotyczy to każdego udaru mózgu , wogóle wszystkiego co z mózgiem związane.
Pozdrawiam ...Jacek.
Jacek.
gość
29-08-2017, 08:01:19

Treść zablokowana przez moderatora

gość
07-10-2017, 16:10:45

Zachęcam do skorzystania z akupunktury bezigłowej w Wałbrzychu. Zajmują się rehabilitacja dzieci z afazja, autyzmem, zaburzaeniami ruchu, oraz innymi problemami neurologicznymi i nie tylko. W swoich działaniach łącząTradycyjną Medycynę Chińską z najnowocześniejszymi rozwiązaniami z zakresu pobudzania punktów akupunkturowych za pomocą staranie dobranych dawek prądu elektrycznego.
Wiecej informacji można znaleźć na ich stronie
https://www.facebook.com/AkupunkturaBeziglowaAlgomed/
http://www.akupunkturabeziglowa.pl/
gość
19-10-2017, 13:55:04

Jeżeli chodzi o rehabilitacje po udarze, to mogę polecić panią Beatę Pruszkowską z Wieliczki. Bardzo dobry fachowiec, z tego co wiem wyprowadziła wiele osób po udarze. Ma w ofercie szereg zabiegów, pracuje też wieloma technikami. Kilku moich znajomych korzystało z jej pomocy i każdy był zadowolony

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Kiedy rozpocząć rehabilitację po zszyciu nerwu promieniowego
Witam, mój 14 letni syn w wyniku wypadku miał rozległą ranę szarpaną powyżej łokcia. Niestety nerw promieniowy był przecięty. W ciągu kilku godzin wylądował na stole operacyjnym i nerw został zszyty "koniec do końca" (Taki opis na wypisie). Ma czucie w ręce, rusza palcami ale nie może podnieść nadgarstka (ręką zwisająca). Moje pytanie to po jakim czasie od operacji można rozpocząć rehabilitację (fale,prady itp) mająca na celu stymulację unieruchomionych mięśni ręki, reka nadal w szynie gipsowej.
gość
Złamanie palucha
Witam, jestem 2 dni po operacji złamanego palucha, założono druty. Czy mogę już zacząć chodzić w bucie odciążającym bez lęku? Bo jednak jest nacisk trochę, nie da się do końca tego uniknąć..
gość
kup prawdziwe polskie zezwolenie na pobyt
Get Positive MPU resolved Buy Original Ukraine passport Buy Original Latvian Passport Online Buy Real Lithuanian Passport Online How to get Lithuanian Residence Permit Buy Latvian Residence Permit Buy real Switzerland ID Card Online Buy real Switzerland ID Card Online Buy real Switzerland ID Card Online How to get French ID Card Online Buy real Austrian ID card online Buy Real Portuguese ID card Online Buy Real Portuguese ID card Online Buy Real Canadian Passport
dobry fizjoterapeuta kraków
Cześć, jestem po operacji kręgosłupa. Chodzę na zabiegi z NFZ, zdaję sobie sprawę, że to za mało. Czy ktoś poleci [url=https://osteohelp.pl/fizjoterapia/] dobrego fizjoterapeutę w Krakowie[/url]?
Reklama: