Reklama:

Rechabilitacja po udarze (10)

Forum: Rehabilitacja

Początkująca
13-10-2009, 12:32:14

Mama 3 tygodnie temu miała udar mózgu dodam że mama ma 52 lata . efektem udaru jest paraliż prawej strony ciała i zaburzenia mowy . mama leżała 4 dni na OIOM-ie. Tam od razu była podjęta rehabilitacja gdyż mama była przytomna . Pani ordynator obiecała że mama po zakończeniu leczenia neurologicznego zostanie od razu przeniesiona na oddział rehabilitacji w tym powiatowym szpitalu ok ,ale sprawa sie skomplikowała gdy mame przewiezli do innego miasta , szpitala na zabieg który zresztą sie nie odbył . teraz lekarz ów szpitala wypisuje mame do domu gdyż neurologicznie jest już zdrowa . pojechałam do powiatowego szpitala żeby zapyać co z rehabilitacja a pani no że teraz nie ma miejsc może za 3 tyg. a najlepiej gdyby przyszła z oddziału neurologicznego , ale neurologia jej już nie chce bo zakończyli leczenie . moje pytanie brzmi czy ze względu na młody wiek mamy nie powinna być odrazu podjęta rehabilitacja ?
Początkująca
24-10-2009, 14:08:24

Jezeli był to udar niedokrwienny to jak najbardziej rehabilitacja od razu jest wskazana. Inaczej jest w przypadku wylewu- wtedy trzeba odczekac jakies 3 tygodnie.
Forumowiczka
01-06-2010, 20:09:57

oczywiscie ,ze natychmiastowa rechabilitacja jest konieczna,moj maz po bardzo rozleglym udarze lezalby jak niemowle gdyby nie natychmiastowa rehabilitacja w specjalistycznym szpitalu w Reptach,dzieki poswieceniu calego personelu jest w stanie prawie normalnie funkcjonowac tzn.nadal nie mowi ale porusza sie o wlasnych silach gorzej z funkcjonowaniem mozgu ale na to trzeba bardzo duzo czasu bo jest to proces dlugotrwaly
Początkująca
15-06-2013, 23:02:33

Konieczna jest natychmaistowa rehabilitacja,nie można zwlekać. Jeśli nie mozna zalatwić zabiegów na NFZ to moze prywatnie,przynajmniej na jakis czas puki w NFZ się nic nie zwolni. Nie wiem z kad jesteś ale Mój ojciec po udarze był rehabilitowany przez Pana Marcina Rosadzińskiego www.pomorskirehabilitant.pl . Rehabilitacja trwała rok czasu. Teraz świetnie samodzielnie funkcjonuje
Początkująca
20-07-2015, 16:04:02

Nie ma co się zastanawiać. Proszę jak najprędzej rehabilitować mamę. Polecam programy fundacji Avalon http://www.fundacjaavalon.pl/programy_fundacji.html Fundacja pomogła wielu osobą. Być może pomogą Państwu również finansowo, o ile istnieje taka potrzeba.
gość
13-04-2017, 17:15:23

Podłączę się do tematu, bo niedawno miałam to samo z mamą. Szybko zaczęliśmy rehabilitację i dziś widać efekty. My wybraliśmy http://www.terapiaimpuls.pl i nie żałuję. Można pomóc bliskiej osobie, tylko trzeba wiedzieć jak działać.
Wtajemniczony
14-04-2017, 12:05:10

aloha00 2009-10-24 16:08:24
Jezeli był to udar niedokrwienny to jak najbardziej rehabilitacja od razu jest wskazana. Inaczej jest w przypadku wylewu- wtedy trzeba odczekac jakies 3 tygodnie.
Totalna bzdura -- jakie 3 tygodnie , jak najszybciej , ja miałem wylew i rehabilitacja rozpoczeła się jeszcze w łóżku na neurochirurgii --miałem niedowład połowiczny i nie byłem logiczny a 10 dni po operacji krwiaka mózgu i trepanacji czaszki byłem na oddziele rehabilitacji neurologicznej --- dziś jestem normalnym człowiekiem i dopóki nie zdejmę czapki i nie pokażę blizn na głowie nikt nie rozpozna co przeszedłem ---im wcześniejsza rehabilitacja tym lepszy efekt i dotyczy to każdego udaru mózgu , wogóle wszystkiego co z mózgiem związane.
Pozdrawiam ...Jacek.
Jacek.
gość
29-08-2017, 08:01:19

Treść zablokowana przez moderatora

gość
07-10-2017, 16:10:45

Zachęcam do skorzystania z akupunktury bezigłowej w Wałbrzychu. Zajmują się rehabilitacja dzieci z afazja, autyzmem, zaburzaeniami ruchu, oraz innymi problemami neurologicznymi i nie tylko. W swoich działaniach łącząTradycyjną Medycynę Chińską z najnowocześniejszymi rozwiązaniami z zakresu pobudzania punktów akupunkturowych za pomocą staranie dobranych dawek prądu elektrycznego.
Wiecej informacji można znaleźć na ich stronie
https://www.facebook.com/AkupunkturaBeziglowaAlgomed/
http://www.akupunkturabeziglowa.pl/
gość
19-10-2017, 13:55:04

Jeżeli chodzi o rehabilitacje po udarze, to mogę polecić panią Beatę Pruszkowską z Wieliczki. Bardzo dobry fachowiec, z tego co wiem wyprowadziła wiele osób po udarze. Ma w ofercie szereg zabiegów, pracuje też wieloma technikami. Kilku moich znajomych korzystało z jej pomocy i każdy był zadowolony

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: