Reklama:

pytanie o stosowanie leków po epilepsji (3)

Forum: Padaczka

Początkujący
11-03-2011, 06:18:16

witam
ostatnio zachorowało mi sie, po wizycie u lekarza dostałem antybiotyk. jest to antybiotyk z grupy fluorochinolonów którego nie można stosować u osób chorych na padaczkę. w dzieciństwie leczyłem się na padaczkę i zostałem wyleczony mimo tego zastanawiam się czy stosowanie tego leku może mi z tego tytułu jakoś zaszkodzić?
Proszę o szybką i rzetelną odpowiedź
gość
11-03-2011, 08:27:14

Ja choruje na padaczkę i przyjmuje leki przeciwpadaczkowe, a jak zachoruje to biorę wszystkie antybiotyk jakie przepisze lekarz.

Również biorę leki bez recepty, które można kupić w aptece i nawet nie mówię farmaceutką, że choruję na epi.
Biorę to co jest najlepsze na katar, kaszel, czy grypę i nigdy nie miałem żadnego ataku od leków.
Początkująca
11-03-2011, 12:05:33

Witaj.

Moim zdaniem jeśli kiedyś miałeś padaczkę ale masz ją zaleczoną i nie bierzesz na nią leków śmiało możesz brać antybiotyk. Tu bardziej o interreakcję na leki przeciwpadaczkowe.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
gość
Zez potętniaku
Czy w Lublinie jest klinika leczenia zeza potępiaku tętnicy szyjnej
gość
Napady padaczkowe u 16 latki podczas snu
Witam , mam pytanie czy ktoś spotkał się z napadami występującymi tylko podczas snu w godzinach porannych.Pacjent podczas snu , zaczyna mieć drgawki , utrata przytomności , atak trwa 3-4 minuty , po ataku zasypia dalej ...rezonans ok , eeg 1 wszystko ok , drugie po roku niby cos pokazało niby na FS .
Forum: Padaczka
gość
Brak kontaktu
Nie rozumiem jak można tak postępować Podawać nr i żadnego odzewu Dzwonią ludzie chorzy potrzebujący pomocy nie dla zabawy Odechciało mi się kontaktu Przeraża mnie, jak ma później po operacji wyglądać kontakt z takim lekarzem ,który jak na pozycja i taka profesje albo umieściłby info ,że już nie konsultuje albo zatrudnił recepcjonistke A tu kobieta starszym głosem mówi ,że aparat jest uszkodzony po czym nagrywa dalej info se wskazówkami dla pacjentów kontrolnych .
Reklama: