Reklama:

pyatnie do specjalisty (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
28-09-2008, 10:10:00

Witam,
jestem chora na padaczka 17 lat (teraz mam 32 lat)- od 14 roku życia, razem z miesiączką pojawiła się u mnie padaczka, nikt z rodziny wcześniej nie chorował na tę chorobę i nie miałam żadnego uszkodzenia mózgu, ale zachorowałam, może z powodu bardzo nerwowej atmosfery i nieprzyjemnej w domu, ataki miałam dość rzadko ok 10 w ciągu całego okresu choroby, miałam okres 4 lat bez ataków, ale wróciły, przez ten cały czas brałam tabletki na padaczkę, ostatnio miałam atak w styczniu 2001, drugi rok z rzędu mam dobre badanie EEG, bez skłonności do ataków więc mój neurolog postanowił odstawiać mi stopniowo lekarstwa, co na ten temat sądzicie? Czy jest możliwość wyleczenia się z padaczki całkowicie w moim przypadku? Co sądzicie o propozycji odstawiania leków? Jakie warunki powinien spełnić pacjent, żeby można było podjąć decyzję o stopniowym odstawianiu leków?
Początkująca
09-10-2008, 14:02:00

Witaj! Uwazam,ze odstawienie lekow przy zauwazonej padaczce nie powinno nastapic.Ja choruje od 6-go roku zycia i mialam pare lat przerwy w atakach ale nikt nie pozwolil na zabranie lekow.Z ta choroba trzeba nauczyc sie zyc.Mozna manewrowac nowymi lekami, ale nigdy ich zniwelowac. Ja ten problem juz mam dlugo, wiec jesli chcesz o tym pogadac mozemy. Trzymaj sie.[addsig]
Agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: