Reklama:

Przypadek mojego syna (3)

Forum: Padaczka

gość
18-11-2022, 15:38:55

Opiszę przypadek mojego syna, który ma 27 lat i pierwszy napad wyglądajacy jak padaczka miał w lutym ub roku. Potym był na zwolnieniu 2 mce, eeg wyszło prawidłowe, Tk również, żadnych zmian. Następny napda miał miejsce w kwietniu tego roku, kiedy prowadził auto i cudem nic mu się nie stało. Ostatni napad w domu we wrześniu tego roku. Za każdym razem w TK nie ma zdanych zmian. Za każdym razem poprzedniego dnia pił alkohol i zastanawiam się czy to nie jest wyzwalacz? Szukamy odpowiedzi, chłopak młody chce sobie życie układac i jest w kropce. Po osdtatni ataku lekarz dał mu tak silne leki i tak duzą dawkę, ze jak przeczytałam ulotkę to się przeraziłam. Niemożliwe jest brać takie ilości i normalnie fumkcjonować. Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
Aktualnie szukam mu naprawdę dobrego neurologa, który go właściwie zdiagnozuje.
Jesteśmy ze świetokrzyskiego.
I.
gość
16-12-2022, 21:26:59

Cześć.Mam na imię Arek.Mam 44lata i choruje na padacze od 2roku zycia.Czytając twego posta bardzo mnie on wzruszył.Myśle ze jestem wstanie ci pomóc.Może zaczne po kolei według twego posta.Wiec tak:
Najpierw powiedz mi czy syn wcześniej chorowal na padaczke?.Wiesz jaka byla przyczyna wystąpienia napadu u syna.Piszesz,ze eeg i TK wyszlo prawidłowe.Wiedz ze eeg i TK nie zawsze musi wchodzić zle.Mimo,ze coś się z synem dzieje.TK też nie musi wychodzic zle.Wiedz ze najdokladniejszym badaniem glowy jest MRI.TK wykrywa rozne gozy,torbiele itp.dopiero od 3 milimetrów a Rezonanz od milimetra.Jesli chodzi o picie alkoholu to jesli syn bierze leki na stale?,jesli tak to wiedz ze leki mogą go zabić i to też moze byc jedna z przyczyn wystapiemia atakow.Jeśli chodzi o leki ktore przepisal synowi lekarz to jesli przepisał je Neurolog to nie powinnaś,az tak bardzo się przejmować,bo Neurolog leczy padaczke to chyba wie co robi.Chyba,ze przepisal je lekarz ktory nie ma wgladu do dokumentów i nie zna sprawy tak jak np.lekarz rodzinny to wtedy masz sluszne obawy co do przepisanych lekow i powinnaś skontaktować się z lek.prowadzacym syna,a jak nie leczysz syna u neurologa to wtedy z lek.rodzinnym porozmawiac o twoich obawach.Zapamietaj jedno jesli masz przepisane leki i po przeczytaniu ulotki i jest cos co ciebie niepokoi to zanim wezmiesz leki mozes, porozmawiac z lek.o swoich obawach.Szukasz dobrego neurologa.Podam ci adres do kliniki w Warszawie ktora przyjmuje wszystkich z calej Polski.Musisz tam tylko zadzwonić i wszystkiego się dowiedzieć.Zaraz napisze ci adres i numer telefonu do kliniki.Ale wejdz na stronę wpisując nazwę kliniki wtedy wyskoczy ci strona kliniki.Tam znajdziwsz wszystko to co ciebie interesuje.Najlepiej będzie jak tam zadzwonisz i wszystkiego się dowiesz. Mogę Ci powiedzieć,ze klinika jest bardzo dobra i ma dobrą opinię wśród ludzi którzych tam spotkałem.Tam mi ustalono jaki mam rodzaj padaczki z czym wcześniej każdy miał problem z ustaleniem rodzaju padaczki.
to adres:KLINIKA NEUROLOGII I EPILEPTOLOGII W WARSZAWIE,Ul.Czerniakowska 231,00-416 WARSZAWA
Tel.(22)6294-349-,(22)5841-128
Wpisz sam adres.Pozniej wejdz w KLINIKA NEUROLOGII I EPILEPTOLOGII.Tam powinnaś znaleźć wszystko co ciebie interesuje. Ale najlepiej tam zadzwon.Życze tobie i synowi wytrwałości,powodzenia,dużo zdrowia i sily do walki z przeciwnościami losu.
gość
14-01-2023, 14:36:13

Dzięki za odpowiedź. Syn nigdy nie chorował na padaczkę ani nic podobnego i nie brał żadnych leków.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: