Reklama:

przewlekły ból głowy (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2009, 16:00:00

Witam serdecznie!
Bardzo proszę o jakąkolwiek podpowiedź, bo już sama nie wiem, co się ze mną dzieje. Zacznę od tego, że głowa boli mnie już od sierpnia 2008 roku. Do tego dochodzą zawroty, senność w dzień i problemy ze spaniem w nocy. Parę razy drętwiały mi ręce. Czuję ogólne osłabienie i rozluźnienie kończyn, zaś w karku raczej odwrotnie, skurczone mięśnie. często bolą mnie oczy. Głowa boli cała, czoło, skronie, tył głowy, za uszami. Lekarz pierwszego kontaktu nie wie, co mi jest. Morfologia ok, okulista badał dno oka, też ok. Niedawno miałam tomografię - wykazała zanik korowiny mózgowia w okolicy płatu czołowego i dyskretny zanik móżdżku. Co to znaczy? Neurologa mam za dwa tygodnie. Czy to napięciowe bóle głowy?
Bardzo się martwię, bo ostatnio doszły do tego jeszcze drganie powieki i silne bóle mięśni, stawów i kręgosłupa piersiowego.
Bardzo proszę o odpowiedź!
Pozdrawiam serdecznie Ola
gość
21-01-2009, 13:36:00

Bardzo proszę o odpowiedź, chociaż w kwestii wyniku tomografii
gość
21-01-2009, 23:08:00

dretwiejace konczyny i drwajace oczy to raczej niedobory magnezu. tez kiedys to mialem.
bol glowy... nie wiem.. mnie samego glowa boli od lipca 2008 i nie moge sobie z tym poradzic. mialem juz robione chyba wszystkie badania.
pozdrawiam
Początkująca
16-03-2009, 10:46:00

Witam Mnie boli głowa od listopada 2008 od momentu gdy miałam wypadek amochodowy, a właściwie stłuczkę, od tego czasu dokucza mi ból głowy, byłam u lekarza pierwszego kontaktu, dał skierowanie do neurologa, okulisty i laryngologa, podejrzewano raczej zapalenie zatok, gdyż rentgen zatok wykazał torbie z lewej zatoce. Okazało się jednak, że to nie jest zapalenie i ból głowy nie od tego pochodzi. Miałam badane dno oka i wszytsko było o.k. Neurolog zapisał więc tabletki przeciwbólowe i uspokojające i stwierdził że to przesz stres. Nie biore tabletek uspok. gdyż zalecono brać je codziennie,nie zamierzam non stop normalnie funkcjonować dzięki tabletkom. Często boli mnie głowa, chodzę przeziebiona i osłabiona....[addsig]
penny
gość
16-03-2009, 11:31:00

ja jestem jusz rok po operacj kręgosupa i niewiem co bul tel 508060826
Początkująca
16-03-2009, 20:34:00

ale czy wcześniej bolała Cię głowa???????????

ja byłam dziś u lekarza, bo mam zapalenie górnych dróg oddechowych, przy czym ból głowy nasila się jeszcze bardziej. Lekarz twierdzi, że to nadal pourazowy ból głowy o wypadku i może trwac nawet latami - i on nie wie jak mi pomóc...
penny
gość
10-06-2009, 19:24:00

hej. mialam wypadek 5 lat temu na wyspach. do dnia dzisiejszego mam straszne bole glowy, karku, mam nudnosci, ogolnie czuje sie fatalnie. niestety nikt nie moze mi pomoc. robilam tomografie i wiele innych badan, nic nie wykazalo. stracilam duzo kasy na lekarzy i na lekarstwa. czasami juz mam dosyc tego bolu, strasznie mi przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Reklama: