Reklama:

przewlekły ból głowy (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2009, 16:00:00

Witam serdecznie!
Bardzo proszę o jakąkolwiek podpowiedź, bo już sama nie wiem, co się ze mną dzieje. Zacznę od tego, że głowa boli mnie już od sierpnia 2008 roku. Do tego dochodzą zawroty, senność w dzień i problemy ze spaniem w nocy. Parę razy drętwiały mi ręce. Czuję ogólne osłabienie i rozluźnienie kończyn, zaś w karku raczej odwrotnie, skurczone mięśnie. często bolą mnie oczy. Głowa boli cała, czoło, skronie, tył głowy, za uszami. Lekarz pierwszego kontaktu nie wie, co mi jest. Morfologia ok, okulista badał dno oka, też ok. Niedawno miałam tomografię - wykazała zanik korowiny mózgowia w okolicy płatu czołowego i dyskretny zanik móżdżku. Co to znaczy? Neurologa mam za dwa tygodnie. Czy to napięciowe bóle głowy?
Bardzo się martwię, bo ostatnio doszły do tego jeszcze drganie powieki i silne bóle mięśni, stawów i kręgosłupa piersiowego.
Bardzo proszę o odpowiedź!
Pozdrawiam serdecznie Ola
gość
21-01-2009, 13:36:00

Bardzo proszę o odpowiedź, chociaż w kwestii wyniku tomografii
gość
21-01-2009, 23:08:00

dretwiejace konczyny i drwajace oczy to raczej niedobory magnezu. tez kiedys to mialem.
bol glowy... nie wiem.. mnie samego glowa boli od lipca 2008 i nie moge sobie z tym poradzic. mialem juz robione chyba wszystkie badania.
pozdrawiam
Początkująca
16-03-2009, 10:46:00

Witam Mnie boli głowa od listopada 2008 od momentu gdy miałam wypadek amochodowy, a właściwie stłuczkę, od tego czasu dokucza mi ból głowy, byłam u lekarza pierwszego kontaktu, dał skierowanie do neurologa, okulisty i laryngologa, podejrzewano raczej zapalenie zatok, gdyż rentgen zatok wykazał torbie z lewej zatoce. Okazało się jednak, że to nie jest zapalenie i ból głowy nie od tego pochodzi. Miałam badane dno oka i wszytsko było o.k. Neurolog zapisał więc tabletki przeciwbólowe i uspokojające i stwierdził że to przesz stres. Nie biore tabletek uspok. gdyż zalecono brać je codziennie,nie zamierzam non stop normalnie funkcjonować dzięki tabletkom. Często boli mnie głowa, chodzę przeziebiona i osłabiona....[addsig]
penny
gość
16-03-2009, 11:31:00

ja jestem jusz rok po operacj kręgosupa i niewiem co bul tel 508060826
Początkująca
16-03-2009, 20:34:00

ale czy wcześniej bolała Cię głowa???????????

ja byłam dziś u lekarza, bo mam zapalenie górnych dróg oddechowych, przy czym ból głowy nasila się jeszcze bardziej. Lekarz twierdzi, że to nadal pourazowy ból głowy o wypadku i może trwac nawet latami - i on nie wie jak mi pomóc...
penny
gość
10-06-2009, 19:24:00

hej. mialam wypadek 5 lat temu na wyspach. do dnia dzisiejszego mam straszne bole glowy, karku, mam nudnosci, ogolnie czuje sie fatalnie. niestety nikt nie moze mi pomoc. robilam tomografie i wiele innych badan, nic nie wykazalo. stracilam duzo kasy na lekarzy i na lekarstwa. czasami juz mam dosyc tego bolu, strasznie mi przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: