Reklama:

Przewlekły ból głowy i zdrętwiałe zęby (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-05-2021, 16:53:43

Witam,
w grudniu 2020 r. zaczęła mnie boleć głowa raz z tyłu, w potylicy, raz z przodu. Ból ten występuje praktycznie codziennie. Przed Bożym Narodzeniem w trakcie teleporady Pani dr neurolog wywnioskowała, że może to być napięciowy ból głowy, gdyż pojawił się w czasie stresu w pracy. Przepisała lek rozluźniająco, uspokajający Tranxene.
Ból głowy jest to ból tępy, ale dość uporczywy. Leki przeciwbólowe typu paracetamol, czy ibuprom nie dają żadnej poprawy. Oprócz Tranxene brałam też Trittico o podobnym działaniu.
W trakcie brania leków występuje poprawa, po zaprzestaniu ból głowy wraca.
Dodatkowo, około miesiąc po wystąpieniu pierwszych bóli głowy pojawił się objaw jakby ścierpniętych, zdrętwiałych, bolących zębów.
W trakcie brania leków ból głowy prawie ustępuje, natomiast objaw zdrętwiałych zębów nie ustępuje, jedynie jest mniej nasilony. Innych objawów, jak mdłości, podwójne widzenie, czy wymioty brak. Jedyną ulgę przynosi sen. Wtedy ból głowy znika, zęby są lekko ścierpnięte, w ciągu dnia objawy powracają.
Odwiedziłam też dentystę i zęby w sumie mam zdrowe, jedynie mam do wyrwania ósemkę.
Czy może ktoś mi pomóc i podpowiedzieć , co może mi dolegać? Bardzo proszę o pomoc.
gość
01-06-2021, 07:00:02

To prawdopodobnie przewlekła neuroborelioza, bartonella mykoplazma czyli bakterie. Może wystątpić pojedyńczo lub łącznie. Trzeba zrobić badania w tym kierunku. Panel koinfekcji prof. Wielkoszyński.
gość
01-06-2021, 12:50:18

Niedawno miałam robione przeciwciała przeciw Borrelia IgG i IgM i wyniki wyszły ujemne.
gość
01-06-2021, 14:29:31

Badanie Western Blot nie zawsze daje pozytywny wynik niestety... najnowsze testy to LTT i EliSpot 2
gość
03-06-2021, 07:44:57

A czy takie objawy może dawać nerwica?
gość
10-06-2021, 18:30:57

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: