Reklama:

przepuklina kręgosłupa WARSZAWA lekarz/rehabilitant (10)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-09-2011, 16:02:15

Poniżej zamieszczam wynik badania MR kręgosłupa lędźwiowo-krzyżowego:
Wyrównanie lordozy lędźwiowej.
Obniżenie sygnału i nieznaczne obniżenie wysokości krążka m-kręgowego L4-L5.
Zmniejszenie wysokości krążka m-kręgowego L5-S1.
Na poziomie L3-L4 niewielka szerokopodstawna wypuklina krążka m-kręgowego z zaznaczanym uciskiem worka oponowego.
Na wysokości L4-L5 szerokopodstawna, tylno-prawoboczna przepuklina krążka międzykręgowego powodująca redukcję rezerwy płynowej, ucisk worka oponowego, redukująca wejście do prawego otworu m-kręgowego, pozostająca w bezpośrednim sąsiedztwie wewnątrzotworowego korzenia prawego nerwu L4, z możliwą kompresją w warunkach obciążenia.
Stożek rdzenia prawidłowy.
Ogniska konwersji tłuszczowej w trzonach kręgowych.

Mam 22 lata. Problem ten mam już od listopada ubiegłego roku. Najprawdopodobniej stało się to na siłowni, przy szarpnięciu sztangi. Pierwsze dni były okropne. Jednej nocy ledwo, co doczołgałem się do łazienki. Ból promieniował od pośladka w dół aż po udo. Leczyłem się w grudniu u jednego kręgarza (masaże, lampa, nastawianie), później u drugiego lekarza w lutym (akupresura, akupunktura, nastawianie). Ból zmniejszył się zdecydowanie. Później również korzystałem z ławki inwersyjnej, metody Palucha, elektropunktury. Niestety wciąż odczuwam bóle. Bardzo dużo pływam, ale nie zauważam, żeby ono pomagało mi. Obecnie, bóle odczuwam przy siedzeniu, czasami wtedy drętwieje mi lewa stopa, okolice kostki lub tuż pod kostką. Także przy siedzeniu i później wstaniu z niego zdarza się, że coś przesuwa mi się w lędźwiach. W ogóle bardzo często coś mi się tam przesuwa przy różnych czynnościach. Staram się unikać siedzenia, pochylania się itp. Odczuwam ból nogi, gdy ciężar ciała oparty jest na lewą nogę.
Proszę o rady jak z tym mógłbym się uporać. Jakie ćwiczenia powinienem wykonywać. Jakiego lekarza/rehabilitanta moglibyście mi polecić z Warszawy?

Bardzo liczę na odpowiedź.
gość
25-09-2011, 23:15:35

Koniecznie jedz do Jozka , nikt nie jest tobie w stanie pomoc tylko on. Jedz jaknajszybciej , pomoze od razu , musi nastawic dyski i bedzie po klopotach.Jozek mieszka w Krepie
gość
26-09-2011, 08:12:59

Ja jednak odradzam kręgarza.....potakim zabiegu omal nie wylałam na wózku inwalidzkim!!! Pękł dysk i cała zawartość poszła w kanał rdzeniowy....efekt....operacja w trybie pilnym.
Ja bym radziła iść do dobrego neurochirurga. Polecam doktora Pawła Lisa z Konstancina.
gość
10-10-2011, 12:20:49

Ja nie polecam kontancina i lekarzy stamtąd liczą na pięniądza w razie jakichkolwiek komplikacji nie angażuja się. W warszawie szpital bródnowski i lekarze z tego oddziału lub doktor Andrychowski on stara sie pomóc nie namawia do operacji za kasę jak LIS Baranowski i spółka
gość
10-10-2011, 20:44:11

Proszę udać się na Banacha do dr Prokopieńko. Raz dwa załatwi sprawę. W żadnym wypadku żaden kręglarz;/ to tylko pogorszy sytuację. I łykać milgammę 100 w tabletkach przez 3 miesiące.
gość
12-10-2011, 10:19:12

Idź do poradni neurochirurgicznej i pokaz ten opis. jeśli beda sie utrzymywały objawy neurologiczne np. drętwienia,znieczulica palucha stopy /przy L4-L5/lub co gorsza opadanie stopy prawdopodobna jest interwencja chirurgiczna i odbarczenie uciskanego korzenia lub rdzenia kręgowego. możesz poczekac na takie objawy żyjąc "ostrożnie" bez siłowni ale np. z jogą. Uwazaj na kręgarzy / ewnet.TYLKO LEKARZ!!!!!/ Tez mam takie problemy-sama jestem neurologiem i specj. rehabilitacji kręgosłupów. jeszcze czekam i uważam,ale jak neurochirurg sywierdzi ,że trzeba operowac to oczywiście trzeba. pozdrawiam
gość
24-05-2017, 06:30:21

Gość 2011-10-10 14:20:49
Ja nie polecam kontancina i lekarzy stamtąd liczą na pięniądza w razie jakichkolwiek komplikacji nie angażuja się. W warszawie szpital bródnowski i lekarze z tego oddziału lub doktor Andrychowski on stara sie pomóc nie namawia do operacji za kasę jak LIS Baranowski i spółka
Hm, ja mam po wizycie u dr Andrychowskiego inne odczucie, zmienił się po latach. Poszłam do dr Andrychowskiego, zachęcona opiniami innych pacjentów, którzy
byli operowani przez dr na NFZ w Enel Medzie a czekali na operację tylko kilka miesięcy.
Wizyta była umówiona przez znany lekarz i potwierdzona, ale w ciągu dnia jego sekretarka zmieniła godzinę. Po czym jak przyszłam już na tą ostatecznie uzgodnioną godzinę to dr Andrychowski stwierdził, że on się z nikim nie umawiał i chyba mi się coś pomyliło. Pomimo tego zamieszania przyjął mnie i potwierdził znaną mi diagnozę - trzeba operować, dolegliwości będę narastać. Zaproponował mi, że może mnie zoperować w ciągu tygodnia, ale prywatnie, na NFZ w Enel Medzie - 2 lata. Jednych pacjentów operuje na NFZ w ciągu kilku miesięcy a innym mówi, że 2 lata. Odechciało mi się zapisywania na listę rezerwacyjną na NFZ, bo i tak bym czekała w nieskończoność. Wiadomo o co w tym wszystkim chodzi.
gość
18-06-2018, 16:47:57

a neurochirurga jakiegos dobrego znacie w stolicy?
gość
19-06-2018, 19:41:17

dr Głowacki Mariusz jest naprawde dobrym neurochiruegiem
gość
19-06-2018, 19:45:38

Ja chodzę do doktor Makowskiej z Rex Medica Sport i sobie chwalę. Bardzo fajna kobitka no i jest dobrym specjalistą. Szybko postawiła diagnozę, a teraz sie leczymy :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: