Reklama:

przekręcanie słów (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
25-01-2009, 18:50:00

Mam 20 lat, od kilku miesięcy zauważyłam,że w czasie czytania przekręcam słowa, nie jest to opuszczanie koncówek. a całkowite przekręcanie słów...
Jesli Ktoś moze mi pomóc, proszę o odpowiedz, czy...powinnam się tym przejmowac? z góry dziękuję
gość
26-01-2009, 16:36:00

Asiula może warto porozmawiać o tym z lekarzem pierwszego kontaktu...ja ciągle przekrecam wyrazy ale to dlatego ze biore laki na epilepsje, pozdrawiam!
gość
26-01-2009, 17:36:00

Mnie też to się często zdarza, ale podejrzewam,że u mnie to jest związane ze skrzyżowaną lateralizacją. Ja nigdy u siebie tego nie widziałam, dopiero zwrócili mi uwagę znajomi i pytali czy przekręcam słowa celowo czy nie. Trochę to przeszkadza w uczeniu się języków, ale żyć z tym się da, to nie żadna choroba.
Początkująca
29-01-2009, 14:42:00

dziękuję, przy najbliższej okazji zapytam.
Pomyślałam, ze moze byc to związane ze stresem...ostatnio mi go nie brakuje, a niestety zaliczam sie do osób słabych psychicznie...
dziękuję jeszcze raz i zyczę duuzo zdrowia! pozdrawiam
gość
14-01-2015, 20:54:24

witam od około 6 miesięcy mam problemy z pamięciom do tego przekręcam słowa i mowie czasami bez składu . zaczynam cos opowiadac i nagle trace sens opowiadanej historii i milkne a w myślach zastanawiam się co opowiadam i co mam powiedzieć . do tago jeszcze gdy tylko się budze mam mdlosci . miewam tez zawroty glowy np. jak przechodzę kolo samochodu to mam wrazenie ze on się porusza . lub w tlumie np. w supermarkecie mam wrazenie ze podloga się rusza i takie tam podobne . zauwazylam tez ze mam przekrwione oczy . tepy bol głowy w różnych miejscach i takie zawirowania w glowie , bylam u neurologa i otrzymałam skierowanie na rezonans magnetyczny glowy . czy ktoś miał podobne objawy i robil już rezonans ?
gość
02-03-2018, 13:42:35

Jak zakończyły się kłopoty?
gość
02-02-2023, 22:10:39

Mam to samo jestem przerazona czytam i przekręcam wyrazy .czy ma ktoś diagnoze
gość
04-02-2023, 13:44:04

Mam tak po udarze mówię co innego niż myślę że wymawiam. Inni zwracają uwagę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: