Reklama:

przeczulica,czy komuś też dokucza? (10)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-04-2010, 14:48:25

Witam! Jestem rok po udarze mózgu i niby wszystko ok ,ale najbardziej dokucza mi przeczulica,czyli nadmierne odczuwanie bodzców dotykowych szczególnie w lewej nodze.Pani dr.neurolog pocieszyła mnie ,że święty Boże nie pomoże.Ratuję się trochę witaminą B,trochęna własną rękę ,ale pomaga i niewiem ,czy to nie jest efekt placebo?Czy jest ktoś,z podobnym doświadczeniem?Małgorzata
gość
13-04-2010, 19:33:59

witam :)) wiem jak to jest ja mam cala lewa strone az strach sie myć mi 17 m-cy temu pękł tetniak tetnicy srodkowej mozgu a ta przeczulica doprowadza mnie do szalu podczas mycia i ubierania sie
gość
14-04-2010, 17:13:57

Witam! W dzień to jeszcze jakoś leci,najgorzej w nocy,nawet dotyk pościeli przeszkadza.Dostajesz jakieś leki na to?
gość
27-07-2010, 13:36:56

Witam Jestem pierwszy raz na tym forum,też mam przeczulicę.Otóż trzy lata temu miałam wzczepioną endoprotezę biodra.Po czterech dniach zauważyłam,że boli mnie udo po zewnętrznej stronie operowanej nogi.Przez 2,5 roku lekarz nie robił nic uśmiechając się pod nosem,że próbuje złapać rentę,co było nieprawdą.Zmieniłam lekarza i po trzech spotkaniach stwierdził,iz mam przeczulicę i przepisał mi rechabilitację.Niestety zabiegi mam dopiero za sześć miesięcy.Boję się każdego otarcia,mycia,ubierania.Ból jest straszny.Bardzo na siebie uważam i cierpliwie czekam na rechabilitację.Pozdrawiam wszystkich
gość
21-05-2018, 09:19:26

jaa receptę i ma liczne działania uboczne, to lek tzw dwubiegunowy, podstawowa choroba to p to mam po udarze niedokrwiennym, mam na to gabapentin neuroleptyk - tylko na recepte uwaga - to lek dwubiegunowy - podstawowe zastosowanie padaczka - liczne działania uboczne bardzo ostrożnie!
gość
11-12-2020, 00:12:13

Jestem już 3 rok po nieudanej operacji kręgosłupa l3-l4 w wyniku czego mam niedowlad obu nóg .Najgorsze jest to że wystąpiły bóle nuropatyczne i przeczulica nogi.Nie mogę już sobie radzić z bólem.
gość
29-06-2022, 00:19:06

Ja miałem podobną operację i podobny problem po.Przeczulica lewej stopy3 jest nie do zniesienia
gość
09-08-2023, 08:50:55

Witam powiedzcie mi bo jestem przerażona
Bez powodu mam dziwne pieczenia skóry nawet nałożenie balsamu to ból czy powiew wiatru to się dzieje raz na nodze raz na pośladku nieraz na twarzy boje się że to stwardnienie rozsiane.dzis piekło udo z przodu aż nie mogłam dotknąć nawet piorkiem
gość
25-08-2023, 17:31:08

Witam. Od lutego zmagam się z przeczulica. Jednak zanim została postawiona diagnoza lekarze na sorach patrzyli na mnie jak na wariatkę. Jak to boli skóra??? Zwyczajnie. Boli, piecze, swędzi i tak dzień w dzień. Dostalam w końcu skierowanie do neurologa. Pani doktor przepisała mi leki i dala skierowanie na EMG i ENG oraz na rezonans. Jak narazie nie ma efektów. Boli jak bolało. Jedyna ulga na trochę to wlew dożylny z Lignokainy który dostaje w poradni leczenia bólu niestety taką usługa to koszt 600 zł co tydzień. Zaczynam wątpić że to kiedykolwiek minie.
gość
04-02-2024, 08:10:32

Witajcie,
Od ponad pół roku odczuwam pieczenie wewnętrznej części dłoni i stóp. Jak tylko się podrapię to jest istny dramat. Skóra robi się czerwona, gorąca i dopiero boli jak diabli. To samo dotyczy innych partii ciała tzn po podrapaniu się zwyczajnym natychmiast mam ogień i czerwoną skórę jakbym się poparzyła. Lekarz kazał mi zmienić płyn do prania na płatki mydlane... I to cała jego pomoc. Tabletki przeciwalergiczne przestają działać. Ale bywają dni że objawy nie nasilają się dopóki nie otrę skóry. Nie mogę odkręcić nawet słoika, butelki , korka bo natychmiast mam ogień w dłoniąch jakbym płonący brykiet wzięła do ręki. Czy to jest przeczulica ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: