Czesc. Dostalem skierowanie od neurologa na rezonans magnetyczny glowy. W rozpoznaniu napisane jest "Obs zespolu rozsianego" Do neurologa trafilem bo mialem i nadal mam bole glowy, zawroty czasami, dwojenie w oczach. EEG mozgu wyszlo niby dobrze ale jakis jeden zapis byl niebardzo. Procz tego mam bole kregoslupa. Odcinek szyjny rozwalony ( dyskopatia lordoza zniesiona ) - wykazal wynik RTG owego odcinka C. Podejzewam, ze reszta kregoslupa tez kiepska ale nie robilem RTG. Piecze mnie w odcinku ledzwiowym dosyc czesto, miedzy lopatkami wlazi nerowbol a w szyje strzela. Badanie tetnic szyjnych wyszlo ok. Pisze powierzchownie bo chce nakreslic tylko temat bo pytanie mam nastepujace. Co moze wykazac taki rezonans mozgu? Czy tylko sprawy zwiazane zjakimis zmianami w mozgu czy rowniez ze zmianami w kregoslupie? Chodzi o to, ze dostalem skierowanie na rezonans glowy a kregoslup daje mi rowniez dosc dobrze w kosc. Zastanawiam sie czy jesli np jest to jakies zapalenie w obrebie przypusmy krekoslupa ledzwiowego or cos podobnego to taki rezonans magnetyczny ale glowy to wykaze? Piszcie jesli cos Wam sie nasuwa na mysl, z gory dziekuje i pozdrawiam Wszystkich :)