Reklama:

proszę o poradę (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
07-02-2008, 15:45:00

dzień dobry.
mój tata ma problemy z jelitem grubym. kolonoskopie wykazała uniesienie śluzówki jelita grubego. zażywa lekarswa "asamaks" jest pod stała kontrolą proktologa. przez 2 miesiące zażywania lekarstwa znikną śluz. ostatnio pojawił się śluz i trzy krotnie pasemko krwi. Oprócz tego zażywa czopki na hemoroidy. Druga niepokojąca mnie sprawa to, to że tata miał tomograf który wykazał drobne ogniska ostolityczne w kręgosłupie szyjnym,oraz protruzje krążka miedzy kręgowego, poczym został skierowany na rezonans magnetyczny, który potwierdził protruzje krążka. Docent wykonujący badanie stwierdził, że w tomografii wystąpił bład, gdyż rezonans nie pokazał zmian ogniskowych ani w kręgosłupie ani w rdzeniu kręgowym. Bardzo proszę o poradę
wiola
gość
08-06-2017, 14:14:42

Witaj , moja babcia miała też problemy z jelitami. Miała kilkukrotnie zrobioną kolonoskopie. Pierwsze badanie wykazało polipy, które zostały usunięte. Badanie histopatologiczne bylo w porządku. Co ro ko kontrolowaliśmy ją kolonoskopia, usg, tj wszystko było dobrze. w Listopadzie zaczęły się problemy z wypróżnieniem, wymioty, chudnięcie. W szpitalu zrobiono usg jamy brzusznej okazalo sie że ma zmiany przeżutowe na wątrobe i jamę otrzewną. Tk to potwirdziło. wykonano kolonoskopie okazało się że jest w środku jelita mały naciek. Onkolodzy odmówili leczenia. Znaleźliśmy chirurga który podjął się operacji. Okazało się że babcie zaatakował paskudny nowotwór, który rozwijał się po zewnętrznej stronie jelit ( żadne badanie nie mogło to wykryć jedynie PET) Byl to śluzak niestety nie było ratunku. Załatw tacie badanie PET . Magda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: