Witam,
mam 24 lata jestem kobieta. W grudniu mialam swiatlowstret jak wychodzilam z domu poszlam do okulisty zrobil mi badaniA w tym dna oka i stwierdzil ze wszystko jest ok i ze niektore osoby tak maja. Po swietach wybralam sie do laryngologa bo mialam bol nosa w okolicy oczu i czola. Stwierdzil ze mam bardzo skrzywiona przegrode nosa i zebym sie zdecydowala na plastyke nosa. Poszlam do neurologa. Neurolog stwierdzila lekki oczoplas tyle ze bylam kilka dn po grypie. Okulista nie mowil mi o zadnym oczoplasie. Widze dobrze, nie mam zadnych zaburzen widzenia. Pozniej w badaniu neurologicznym wyszlo ze mam stopotrzas. Faktycznie mam to do dzis nie przeszkadza mi to wcale ale jak dam noge na noge to zauwazam ze stopa rytmicznie drga. Sa to bardzo male drgania trzeba sie przygladnac dobrze. Proba pale- nos ok, objaw babinskiego negatywny. Neurolog stwierdzila ze jestem bardzo nerwowa i ze to moze byc tym spowodowane,. Dostalam lek na migrene , faktycznie pomogl w bolu glowy. Ale niepokoi mnie ten stopotrzas i rzekomy oczoplas ktorego nie odczuwam, nic mi nie drga, moge patrzec w jeden punkt i nie skacza mi galki. sama juz nie wiem co mam zrobic.. naczytalam sie w internecie ze to moze byc SM. Nie mam zadnych dretwien ani mrowien ani tez niedowladow. Czasem czuje klucia w roznych czeciach ciala, np miedzy lopatkami albo takie jednosekundowe klucie glowy. Ale nie mam szybkiej meczliwosci ani nie wystepuje u mnie sennosc, Kiedys 9 lat temu mialam wstrzas mozgu i lezalam z potluczonym kregoslupem w szpitalu po wypadku. Jestem osoba nerwowa, wszystkim sie bardzo przejmuje, a jak sie bardzo zdenerwuje to wlasnie sie tak wszystko we mnie trzesie. Od jakiegos miesiaca pobolewa mnie po grypie ucho ale mam po jednej stronie bardzo powiekszonego migdalka i mysle ze on uciska. Lekarz pierwszego kontaktu polecil mi zrobienie tsh. Ostatnio schudlam 3 kg. Mam przyspieszone tetno bo ciagle 90 a u lekarza mialam 112. Sama nie wiem co mam robic. Niby nic mi nie dolega bo czuje sie byc zdrowa. Ale te objawy o ktorych mowil neurolog mnie paralizuja popadam w paranoje, ciagle placze bo boje sie najgorszego . Prosze o porade.