Witam bardzo liczę na waszą pomoc moje problemy zaczęły się nagle w 2015 r - nagły atak zawrotów głowy z szumem po jednej stronie słabość,omdlenie,drżenie ciała,zimne poty. Tydzień w szpitalu.Wizyta u neurologa badanie Mr odcinka szyjnego. Badanie objęto odcinek C1- TH5 kręgosłupa. Spłycenie fizjologiczne lordozy szyjnej.Zaostrzenia kostne na krawędzi trzonów kręgów.Trzony kręgów o prawidłowej wysokości.W trzonie TH1 widoczne dwa ogniska o śr. 3 mm hiperintensywne na obrazach T2 zależnych, ulegające częściowemu wytlumieniu w sekwencjI STRIT prawdopodobnie bogatotłuszczowe naczyniaki.Tarcze międzykręgowe o prawidłowej wysokości z cechami dehydratacji. Na poziomie C5/C6 widoczna szerokopodstawna portuzja tarczy międzykręgowej,z uciskiem na przednią przestrzeń płynową kanału kręgowego.Wymiar AP kanału kręgowego wynosi 10-11 mm.Na poziomie C6/C7,w prawym otworze międzykręgowym widoczna torbiel okołokorzeniowa o śr.ok 6 mm. Pozostałe tarcze między kręgowe bez ewidentnych cech dokanałowych uwypukleń.Morfologia sygnału rdzenia kręgowego i miękkich tkanek okołokregosłupowych w badanym odcinku prawidlowa. W zwiazku z tym mam pytanie, czy moje zawroty głowy są związane z odcinkiem szyjnym?