Dzień dobry proszę bardzo o pomoc.

Jestem po ewakuacji krwiaka śródmózgowego  16 lat temu.  Byłam dzieckiem jak to stało się. Od 4 lat mam epilepsje. Mam sporadyczne ataki epilepsji.

Teraz byłam u kolejnego okulisty i wyszłam z kwitkiem. Nic nie dowiedziałam się od niej o tk. glejowych w lewym oku i ubytki kom. zwojowych.  Jeszcze musiałam zapłacić za wizytę 250zł, a wizyta jak u optyka. Wizyta trwała z 15 minut.

Wcześniej inny lekarz okulista napisał mi, że jest epilepsja, mam zeza rozbieżnego naprzemiennego i niewielki oczopląs naprawczy od 15 lat po tym wypadku. 
Co to oznacza, bo nie mam bladego pojęcia. Czy ktoś może mi odpisać na ten opis? Z góry dziękuję.
Opis: V OP 0,3 cc V OL 0,4  cc TOP puffcc 18,8 TOL puffcc 18,5.
OCT OO - w normie, GOL OO- ubytki w ilości kom. zwojowych OO. Poza zezem przedni odcinek w normie,  dno- tn.II nieco bledsze od skroni, a na powierzchni tn.II OL niewielka ilość tk glejowej, poza tym w normie. 

Czy mam się martwić? Boję się o moje oczy i o głowę. Coś jest poważniejszego z moim zdrowiem?
Często widzę podwójnie to trwa kilka sekund.

Wcześniej zemdlałam pod prysznicem. Uderzył głową o kafelki,  a po tym miałam ten weekendowy atak podwójnego widzenia. Byłam u neurologa tak nic nie dowiedziałam się.

Po niecałych 3 miesiącach zrobiłam rezonans magnetyczny  głowy  i wszystko było w porządku. 

Oprawki mam lewe -3,75, a prawe -4.