Reklama:

Proszę o pomoc w sprawie operacji Alif odcinka L4/L5/S1 (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
26-10-2016, 07:38:11

Witam. Bardzo proszę o pomoc czy ktoś z Was przeszedł zabieg Alif odcinka lędzwiowego L4/L4 i L5/S1.
zdecydowałam się na to i za tydzień mam mieć zabieg. Mam pytania:Czy po tej operacji jest lepiej? czy ustepuje ból w 100%? jak długo przebiega rekonwalescencja? czy warto ?
U mnie wg . rezonansu spłycona lordoza.Krążki L4/L5 i L5/S1 o cechach dehydraratacji.
Przyśrodkowa centralna przepuklina L4/L5 i przyśrodkowa Prawostronna przepuklina L5/S1.
Od 1,5 roku zmagam się z bólem .dwa razy w tygodniu rehabilitant,basen,ćwiczenia.Leki przeciwóbowe Zaldiar + dicroberl Retard .kilka dni dobrze i potem znów ból nie do zniesienia.
gość
26-10-2016, 09:42:54

rezonans żaden dramat, dobra rehabilitacja i powinien być spokój na pewnych warunkach, spytaj czy po operacji znów będzie można robić wszystko, czy tylko dobrze będzie na pewnych warunkach, bo może to żaden interes dać się zoperować
gość
28-10-2016, 19:02:44

o ile mi wiadomo , operacja nie daaje 100% powrotu do zdrowia i słyszałam ,że chetnie lekarze ją chetnie przeprowadzają bo operacja ta jest dobrze płatna dla szpitala , moja kolezanka rehabilitantka , dradza jeśli jest inny sposob która przynosi ulgę.....oczywiscie każdy inaczej to znosi ...też jestem po konsultacji z neurohirurgiem ,....i też jestem rozczrowana że już tak mam zrypany kregosłup i nie można go zregenerowac
gość
28-10-2016, 19:05:41

Gość 2016-10-28 21:02:44
o ile mi wiadomo , operacja nie daje 100% powrotu do zdrowia i słyszałam ,że lekarze ją chętnie przeprowadzają bo operacja ta jest dobrze płatna dla szpitala , moja kolezanka rehabilitantka , odradza i mówi ,że jeśli jest inny sposob który przynosi ulgę to odwlekac operację .....oczywiscie każdy inaczej to znosi ...też jestem po konsultacji z neurohirurgiem ,....i też jestem rozczrowana że już tak mam zrypany kregosłup i nie można go zregenerowac jakimis lekami

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: