Piszę z nadzięją że uzyskam tutaj pomoc... Jestem kobietą i mam 22 lata, opisze moje dolegliwości, w sierpniu ub zaczął mnie boleć strasznie oczodół po 3 tyg nieustawania bólu i dołączeniu promieniowania tego bólu do tyłu głowy zgłosiłam się do neurologa dr skierowała mnie na rezonans magnetyczny który wykonałam 20 września 2009r, badanie wyszło prawidłowo, w między czasie zrobiłam badanie dna oka ( które powtórzyłam jeszcze raz w grudniu) w badaniu dna oka czysto i usg oczodołu, ogólnie okuliste od września odwiedzam co 2 tyg, leakrz neurolog stwierdzili że to może migrena przepisał mi Divascan brałam go ponad miesiąc i ból nieustawał, poszłam do innego neurologa który stwierdził że może to byc neuralgia nerwu trójdzielnego i przepisał mi Tegretol Cr200, biorę go od początku grudnia po 2 tyg ból znacznie się zmniejszył raz na jakiś czas bolą mnie jeszcze oczodoły szczególnie przy poruszaniu oczami, ( dodam że robiłam też CT zatok i tez oK) troche dodało mi nadziei uspokojenie sie objawów, ale ok 1.5 tyg temu zauważyłam że mam takie jak lekarz nazwał "sekundowe zaburzenia świadomości" ciężko mi to nawet opisać bo trwa to na prawde sekunde ale bardzo mi to przeszkadza, lekarz skierował mnie na eeg które własnie odebrałam i strasznie się zdenerwoałam wynikiem, który za chwile przepisze i prosze o pomoc w interpretacji, dodam jeszcze ze objawy nasilaja się jak się zdenerwuje a od sierpnia jestem jednym kłębkiem nerw nie umiem juz nawet o niczym innym myślec tylko o tym bólu, czy może być to też na tle nerwowym?? czy jest to możliwe że zmieniło się cos w głowie i powinnam powtórzyć rezonans?? albo cos nie zostało zauważone??
Wynik EEG: w zapisie dominuje czynność fal alfa 9-10c/s o amplitudzie 60uV reagująca na otwarcie oczu. W odprowadzeniach czołowo centralno- skroniowych, nieco częściej po stronie prawej obserwuje się serie fal 6-7c/s o amplitudzie nieco wyższej od czynności podstawowej. W odprowadzeniach poprzecznych zmianom towarzyszą nieliczne fale theta 4-6c/s. zmiany te w czasie Hw okresowo uogólniają się. Fs: bez istotnego wpływu na zapis. WNIOSKI: zapis o zmianach patologicznych obustronnych przeważających w okolicy czołowo-centralno-skroniowej, okresowo uogólniających się.
bardzo dziekuje o odpowiedź bo strasznie się martwie tymi wynikami