Reklama:

Proszę o pomoc , tak młoda a tyle cierpienia (2)

Forum: Neurologia po godzinach

Początkująca
26-04-2021, 18:06:46

Witam . Pomógł by mi ktoś ogarnąć to w normalnym języku . Mam 25 lat i martwię się o siebie .
Spłycona lordoza lędźwiowa.Na poziomie L5-S1:
-zaznaczone zmiany zwyrodnieniowe na krawędziach trzonów orazdyskretnie w stawach m-k-
-umiarkowanie zwężona przestrzeń m-k
-obniżona intensywność sygnału w obrazach T2 zależnych krążka m-k - zmiany degeneratywne
-centralno-dwustronna protruzja krążka m-k na głębokość do 6 mm zmożliwością konfliktuwewnątrzkanałowych zwłóknami nerwu rdzeniowych po obu stronach.
Pozostałe przestrzenie m-k bez cech protruzji krążków m-k.
Stożek rdzeniowy nieuciśnięty o prawidłowej intensywności sygnału, bezzmian ogniskowych.
Początkujący
20-10-2022, 18:00:32

Skoro stozek rdzeniowy w porzadku, to po co to piszesz?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Sporty walki a epilepsja
Witam mam pytanie, czy ktoś mierzył się z chęcią trenowania sportów walki typu boks , krav maga itp. Szukam informacji gdyż chciałbym potrenować oczywiście rekreacyjnie któryś ze sportów walki bez sparingów i oczywiście startów w zawodach. Czy same obijanie delikatne głowy może źle wpłynąć na kontrolowanie napadów padaczkowych . W moim przypadku mam dobrze kontrolowane napady , biorę leki a napady zdarzają się raz na parę lat i to ze względu na zmęczenie po większej imprezie zakrapianej alkoholem . Czy ktoś z was towarzyszy niedoli mierzył się ze sportami walki ? Oczywiście jako rekreacja a nie zawodowstwo .
Forum: Padaczka
gość
Depakine cheono
depakine chrono po jakim czasie działa? Po jakim czasie zaczoł u was działać?
gość
Udar mózgu
Hejka ostatnimi czasy się zastanawiam nad tym jak to jest i czym jest spowodowane to że osoba tydzień po udarze cały czas śpi i tylko raz się ocknęła czy to jest normalne ? ://
gość
Lamilept I kawa?
Biorę lamilept od 5 miesięcy, efekty super. Tak się zastanawiam , czy można pić kawę. Piję 1 kubek na dzień. Niby nic się nie dzieje , ale kawa działa pobudzająco, a więc? Mam dylemat pic ,czy nie. Jak wasi lekarze zalecają? .
Reklama: