Reklama:

proszę o pomoc...opis badania (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
17-01-2014, 09:16:53

Miałem rezonans magnetyczny .mam opis badania rezonansu magnetycznego i teraz nie wiem czy isc do neurologa czy do ortopedy ?
Pogłębiona fizjologiczna kyfoza piersiowa kręgosłupa. Prawostronna skolioza.
Obniżenie i odwodnienie krążków międzykręgowych Th6-7 i Th7-8.
Centralno-prawoboczna wypuklina krążka międzykręgowego Th6-7 w niewielkim stopniu uciska worek opony twardej.
proszę tez czy to cos powaznego i jak to leczyc jesli jest do leczenia ?
gość
18-01-2014, 13:14:22

jeśli skierowanie na MR dał Ci neurolog, to w pierwszej kolejności udaj się do niego. Nie bierz na siebie odpowiedzialności za leczenie, nawet jeśli w tym przypadku oczytanie wyników nie sprawia problemów.
gość
18-01-2014, 14:18:37

na rezonans poszedlem bez konsultacji z lekarzem. zrobilem rezonans teraz chce sie dowiedziec czy ten opis to cos powaznego czy nie.
Mam sie udac do neurologa z tym wynikiem czy do kogos innego?
Początkująca
18-01-2014, 17:28:07

Witam, z takim opisem raczej koniecznie do ortopedy. Wydaje mi się, że masz niewielką międzykręgową przepuklinę kręgosłupa.
gość
11-03-2025, 20:08:37

Serdeczna prośba o wyjaśnienie opisu badania rezonansu głowy
:” W istocie białej obu półkul mózgu widoczne są nieliczne rozsiane ogniska hiperintensywne w obrazach T2/FLAIR zlokalizowane podkorowo , w pierwszej kolejności o charakterze przebytych zmian naczyniopochodnych . Biorąc pod uwagę lokalizację zmian należy wziąć pod uwagę etiologię układową .wskazana ocena reumatologiczna „

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: