w 1981r miałam operacje usunięcia janika prawego i cześć lewego i usunięcie wyrostka...rozpoznanie było następujące...tumor ovarii sin...obecnie cały czas jestem pod opieka ginekologiczną. Ostatni wynik po badaniu ginekologicznym wykazał zespół bólowy miednicy małej, gruczolistość otrzewnej. W listopadzie 2009 miałam operacje na tarczyce, usunięto ją oraz tężyczek.Rozpoznanie brzmiało....struma nodosa...W 1995 i 2008 doznałam urazu głowy w skutek uderzenia....wynik tomografi komputerowej z kontrastem był nastepujacy...nie wykazuje procesu kompresyjnego ani rozrostowego w obrębie mózgowia, drobne zwapnienia w splotach naczyniówkowych oraz szyszynce...Aktualny wyniki badania RTG to zwężenie szczeliny międzykręgowej C5/C6 oraz zmiany zwyrodnieniowe na tylnych krawędziach trzonów kręgów szyjnych od C4 do C7...W styczniu tego roku zrobiono mi 10 zabiegów akupunktury ...po operacji tarczycy znacznie pogorszył sie mój stan zdrowia, boli mnie głowa, drętwieją ręce i nogi, odczuwam dzwonienie i szumy w uszach, pieczenie szyi i duszności, bule brzucha i wdęcia, Boli mnie żuchwa i zęby...badanie kolonoskopi wykluczyło zmainy patologiczne, USG jamy brzusznej też wypadło pozytywnie.Obecnie zażywam leki na tarczyce euthyrox N100, oraz ALFADIOL, NILOGRIN, BETO 50ZK, Alprox....wapno i magnez.... Serdecznie proszę o poradę i pomoc w zdiagnozwoaniu moich objawów Z góry dziękuję...Ewa Werbicka