Reklama:

Proszę o pomoc.. juz nie mam sił..... (6)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-06-2016, 08:14:58

Witam
Baaaaardzo proszę o jakąś poradę ewentualnie kontakt do specjalisty w sprawie mojego problemu, ale od początku. Mam problem z prawą nogą tzn boli mnie od kolana w dół czasami cała noga z przodu z tyłu, czuję coś w rodzaju prądu, drętwienia, cierpnięcia czuję iż prąd ten idzie od odcinka lędzwiowego z prawej strony. Kręgosłup mnie nie boli tylko czasami czuje ucisk własnie w tym jednym punkcie prawej strony. Zobiłem rezonans 2 razy na którym nic nie wyszło. Ćwiczę codziennie, początkowo było dużo lepiej, a nawet bardzo dobrze lecz niestety w dniu dzisiejszym jest raz lepiej raz gorzej nawet po ćwiczeniach. Rano jak wstanę już czuję że moja noga zaczyna drętwieć.... Pierwszy fizjoterapeuta stwierdził, że mam zastany kręgosłup i zalecił ćwiczyć. Około 2 miesiące temu poszedłem do innego fizjoterapeuty. Miałem 10 zabiegów tzn masaże nastawienie kręgosłupa itp... Otrzymałem odp że mam wypuklinę w odc lędzwiowym i muszę długo ćwiczyć aby pomogło. Cwiczę codziennie i jest troszkę lepiej, ale nie zawsze. Nieraz po ćwiczeniach jest źle, czasami dobrze hmm zalezy od dnia...chodzę na spacery codziennie po 5km rozciągam wzmacniam ten kręgosłup, ale to nie jest to. Nie wiem dlaczego ta wypuklina nie wyszła na rezonansie który zrobiłem własnie po tych zabiegach... Najgorzej jest podczas siedzenia, nie potrafię się skorygować, próbowałem wszystkiego, ale nic nie pomaga co to może byc... Czy to faktycznie ta wypuklina i muszę ćwiczyć i ćwiczyć.....Prosze o pomoc lub kontakt..
gość
04-06-2016, 15:13:19

poszukaj fizjoterapeuty, który posługuje się motodą PNF.
gość
26-06-2016, 16:38:08

Ćwicze nadal według zaleceń fizjoterapeuty i z dnia na dzien nie wiem jest chyba jeszcze gorzej tzn podczas siedzenia jest źle cierpnie mi prawa noga d kolana najbardziej ale mogę tez powiedzieć iż noga juz nie jest tak bardzo drętwa jak wstane rano myśle że pomału zaczyna się robic jak by normalna lecz problem pojawia sie w tym, iż zaczyna mi cierpnac rowniez drugie kolanao czyli obie nogi od kolan nawet najbardziej po chodzeniu.... nawet jak przejde okolo 2 km to moje kolana cierpna i niestety czuje coraz bardziej kluie z prawej strony pleców co o moze być? czy zaprzestac cwiczyć? Czy to jest normalne przy prawdopodobnej dyskpatii?????? PRosze o pomoc...
gość
28-06-2016, 11:28:59

wpisz wynik rezonansu
gość
07-07-2016, 20:23:48

Jeżeli to jest przepuklina to bardziej polecam rozciaganie -nieodpowiednio dobranymi ćwiczeniami możesz sobie zaszkodzić.Możesz wprowadzić basen ( pływanie na plecach) .
gość
13-07-2016, 05:55:48

rozciaganie faktycznie to dobry pomysl. nie rób brzuszków czasem aby. http://rehabilitacja-wloszczowa.pl/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: