Reklama:

Proszę o pomoc Gwiaździak gr2,3 (5)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
22-10-2024, 17:21:10

Proszę o jakąś radę.
Mój tata na półtora miesiąca celu miał wycięte dwa guzy największy miał 18mm z płata skroniowego. Po wycieciu pisał i mowil dobrze jak przed. Półtora tygodnia później tata miał 2 napady padaczkowe plus jak to ratownik stwierdził mikro udar. Tego samego dnia wrocil wieczorem do domu. Ale już od tamtej pory tata co raz gorzej mowi i traci pamięć. Lekko mu nawet spuchła skroń dziś tak z siostrą stwierdziłyśmy. Do tego tata nagle ma dobre ciśnienie krwi a był nadciśnieniowcom. I sam odstawił lek na nadcisnienie. Nie wiemy dlaczego jego pamięć i mowa co raz bardziej się psuje choć Po wycieciu guzów było dobrze. Do lekarza nie możemy się dostać bo tata nic nam nie chce dokładnie powiedzieć bo nie umie. Na wizyty chodzi niby ale dziś by jedną przeoczył bo traci tą pamięć. Ma 75 lat ale do tej pory był w super stanie fizycznym i psychicznym oraz umysłowym.
Czy mogę prosić o jakąś radę informacje albo coś chociaż innego
gość
22-10-2024, 18:41:24

Najprościej iść z tatą na wizytę i oczywiscie leczyć się u neurologa i pilnować wizyt robić rezonans co trzy miesiące jeśli coś nie pokoi od razu interweniować u lekarza nawet rodzinnego można zalatwic domowa opiekę paliatywna gdzie będzie przychodził lekarz i pielęgniarka rehabilitant psycholog akurat to mogę polecić możliwości jest wiele tylko trzeba chodzić i jak wyrzucając drzwiami to wejść oknem mój partner też ma gwiazdziaka 2 stopnia 12 grudnia minie dwa lata od operacji i też były czasy bardzo trudne i bardzo dobre dzien dniu jest nierówny co do pamięci też nie pamięta wielu rzeczy brakuje mu słów czasami myli przedmioty myśli dobrze a mówi źle przerabialiśmy nawet pampersy gdyż leżał i nie wstawał z łóżka przez dwa miesiące nie jadł nie pil na szczęście napadów padaczkowych nie miał ale lekki paraliż prowostronny do tej pory ma co do tabletek nie powinien sam odstawić gdyż tabletki na ciśnienie bierze się nawet jeśli ciśnienie dobre proszę się skonsultować z neurologiem napewno tata ma kartę dilo więc będzie szybciej
gość
22-10-2024, 18:47:55

Bardzo dziękuję za jakąś informację bo ciezko nam się na to patrzy i serce nas boli. Jutro jedna z nas pojdzie z nim na wizytę do urologa bo akurat tak wypada a w czwartek ma w szpitalu gdzie będzie miał radioterapię więc czegoś napewno się dowiemy. Dziękuję i życzę zdrówka

gość 22-10-2024, 20:41:24
Najprościej iść z tatą na wizytę i oczywiscie leczyć się u neurologa i pilnować wizyt robić rezonans co trzy miesiące jeśli coś nie pokoi od razu interweniować u lekarza nawet rodzinnego można zalatwic domowa opiekę paliatywna gdzie będzie przychodził lekarz i pielęgniarka rehabilitant psycholog akurat to mogę polecić możliwości jest wiele tylko trzeba chodzić i jak wyrzucając drzwiami to wejść oknem mój partner też ma gwiazdziaka 2 stopnia 12 grudnia minie dwa lata od operacji i też były czasy bardzo trudne i bardzo dobre dzien dniu jest nierówny co do pamięci też nie pamięta wielu rzeczy brakuje mu słów czasami myli przedmioty myśli dobrze a mówi źle przerabialiśmy nawet pampersy gdyż leżał i nie wstawał z łóżka przez dwa miesiące nie jadł nie pil na szczęście napadów padaczkowych nie miał ale lekki paraliż prowostronny do tej pory ma co do tabletek nie powinien sam odstawić gdyż tabletki na ciśnienie bierze się nawet jeśli ciśnienie dobre proszę się skonsultować z neurologiem napewno tata ma kartę dilo więc będzie szybciej
gość
22-10-2024, 18:47:56

Bardzo dziękuję za jakąś informację bo ciezko nam się na to patrzy i serce nas boli. Jutro jedna z nas pojdzie z nim na wizytę do urologa bo akurat tak wypada a w czwartek ma w szpitalu gdzie będzie miał radioterapię więc czegoś napewno się dowiemy. Dziękuję i życzę zdrówka

gość 22-10-2024, 20:41:24
gość
23-10-2024, 07:22:19

Dziękuję i wzajemnie wytrwałości przede wszystkim w tej paskudnej chorobie gdyby chciała pani coś jeszcze wiedzieć chętnie coś doradzę o ile będę w stanie pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: