Reklama:

proszę o pomoc ginekologa lub neurologa - urodziłam chore dziecko (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-08-2006, 19:56:00

Witam.Mam pytanie.2 lata temu urodziłam swoje pierwsze dziecko.Julka ważyła 4650g i miała 61cm, więc była duża. Doszło u niej do dystocji barkowej gdyz zaklinowała sie w miednicy i została na siłę wyrwana z mojego brzucha przez położną.Ręka nie jest w pełni sprawna do dziś.
Teraz planuję drugie dziecko. Czy jest możliwe, ze ten problem moze sie powtórzyć?Cyz powinnam rodzic przez cesarskie ciecie aby zapobiec ponownemu zaklinowaniu sie dziecka.Czy moze to byc porod normalny silami natury.Czy jest duze prawdopodobienstwo ze drugie dziecko tez bedzie takie duze.

Bardzo prosze o odpowiedz!!!!!!!!!!!
Początkująca
09-11-2006, 21:49:00

ja też urodziłam córkę z porażeniem splotu barkowego,nie była wielka ale źle ułożona,dziś ma 3 lata.W czerwcu tego roku urodziłam drugą córkę,była większa i o włos a skończyłoby się tak samo.Splot barkowy nie był porażony ale osłabiony,po paru dniach wszystko wróciło do normy.Lekarz powiedział,że przy trzecim powinnam rozważyć cesarkę,dla pewności,bo może wina w miednicy lub po prostu za słabe parcie mimo,że z całych sił [addsig]
"CO NAS NIE ZABIJE,TO NAS WZMOCNI"
gość
20-11-2006, 20:51:00

nie musi tak być, ze urodzisz znowu dużego dzidziusia. Może teraz będzie inaczej; przecież każda ciąża jest inna. Jak będziesz w ciąży i gin bedzie Ci robił ostatnie USG to wtedy zadecydujesz czy wybrać cesarke czy rodzić naturalnie ( będziedz już wiedziała jak duże jest dziecko). Teraz nie zamartwiaj sie tym. Bądz dobrej myśli to jest bardzo ważne. Pozdrawiam.
gość
15-11-2010, 10:47:19

Witam, możecie mi podac swoje daty urodzenia i date urodzenia partnera,z ktorym macie dziecko? dowiedzialam sie ostatnio,ze jezeli dwoje ludzi ma te same cyfry numerologiczne to istnieje b.duze prawdopodobienstwo ,ze ich dziecko bedzie chore. Martwię sie bo i ja i moj chlopak jestesmy 8 i najprawdopodobniej jestem w ciazy;(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: