Reklama:

Proszę o odczytanie wyniku (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-11-2023, 12:44:46

Badanie MR kręgosłupa szyjnego:- zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej;- zmiany zwyrodnieniowe w postaci dehydratacji krążków m-k C2/7;- niewielka, tylna centralna wypuklina krążka międzykręgowego C4/5 z niewielką redukcją brzusznej rezerwy płynowej kanału kręgowego; bez ucisku na korzenie nerwów rdzeniowych na tym poziomie;- większa tylna centralna, lateralizująca w prawo, wypuklina krążka międzykręgowego C5/6 z redukcją brzusznej rezerwy płynowej kanału kręgowego w kontakcie z korzeniami nerwów rdzeniowych na tym poziomie po str prawej;- rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych;- zmiany zwyrodnieniowe w stawach m-k.- sygnał struktur kostnych prawidłowy.
gość
29-11-2023, 12:46:19

gość 29-11-2023, 13:44:46
Badanie MR kręgosłupa szyjnego:- zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej;- zmiany zwyrodnieniowe w postaci dehydratacji krążków m-k C2/7;- niewielka, tylna centralna wypuklina krążka międzykręgowego C4/5 z niewielką redukcją brzusznej rezerwy płynowej kanału kręgowego; bez ucisku na korzenie nerwów rdzeniowych na tym poziomie;- większa tylna centralna, lateralizująca w prawo, wypuklina krążka międzykręgowego C5/6 z redukcją brzusznej rezerwy płynowej kanału kręgowego w kontakcie z korzeniami nerwów rdzeniowych na tym poziomie po str prawej;- rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych;- zmiany zwyrodnieniowe w stawach m-k.- sygnał struktur kostnych prawidłowy.
dodam że mam zawroty głowy od dwóch miesięcy przy każdej zmianie pozycji i bol glowy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: