Reklama:

Proszę o interpretacje wyniku eeg (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
18-01-2010, 12:44:09

Na tle niezmienionej czynności podstawowej, w czasie HV we wszystkich odprowadzeniach rejestrują się napadowo po kilka i grupami fale wolne o częst. 3,5-4 Hz i napięciu do 100mkV oraz fale ostre. Max zmian w odprowadzeniach z przednich części mózgu.

Wnioski: Zapis EEG wrażliwy na HV, wykazuje uogólnione zmiany napadowe z max w odprowadzeniach z przednich części mózgu.

Bardzo się martwię i liczę na rzetelną pomoc.

Pozdrawiam
gość
18-01-2010, 16:07:55

Witaj i nie zamartwiaj się. Wynik o niczym nie przesądza ,zależy jakie masz objawy .Ja czekam jeszcze na rezonans.
Lekarz powiedział,że trzeba obserwo9wać i na razie nie biorę żadnych lekarstw gorąco pozdrawiam
Początkująca
19-01-2010, 09:31:29

Moje objawy to silny ból głowy, czasem mam wrażenie, że zaraz zemdleje. Tylko tyle. Jestem osobą dosyć nerwową.. Nie radzę sobie ze stresem. Może wiesz co oznacza moje eeg? Bo ja kompletnie się nie orientuje. Co to znaczy nadwrażliwość na HV? zmiany napadowe? Max zmian w odprowadzeniach z przednich części mózgu?

Z góry dziękuje za pomoc.
Ta niepewność mnie dobija.. :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: