Reklama:

Proszę o interpretację wyników mr (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-10-2013, 13:11:40

Witam,
W wynikach mam tylko dwa wpisy które chciałabym żeby ktoś pomógł mi je zinterpretowac:
1) ognisko ok 3mm pośrodkowo w tylnej części przysadki mózgowej- niewielka torbielka kieszonki Rathkego
2) torbielka retencyjna w zatoce klinowej po prawej stronie wielkości 1 cm.
Skierowana zostałam po 1 wizycie na mr, lekarka stwierdziła po badaniu ogólnym że nic mi nie jest. Powodem dla którego odwiedziłam Panią Neurolog były następujące objawy:
raz na rok problem z ostrością widzenia po około 30 minutach dretwienie reki dłoń i nadgarstka, bełkotliwa niezrozumiana mowa (walczyłam by mówić poprawną polszczyzną niewiem jak inni mnie odbierali ale ja czułam że bełkocze, nieumiałam gramatycznie sklecic zadania, słowa), potem dretwienie części twarzy policzek częsc nosa usta, broda. Objawy ustapiły po około 30 minutach od dretwienia ręki.
Takie epizody pojawiają się raz na rok. 1 miałam podczas ciąży ostatni wiosną tego roku mógł go wywołac stres (miałam niemiłe zajscie w pracy).
Jeszcze do 1 wizyty neurolog stwierdziła ze to nie migrena brak bóli głowy (choc teraz czasami czuje takie lekkie ukłucia jakby szpilką ale to sie da przezyc), powiedziała ze pewnie histeria. Badanie MR zaleciła bo powiedziałam ze dziadek miał SM (stwardnienie rozsiane) niejest udowodnione ze choroba jest genetyczna ale zeby mnie uspokoic dała skieropwanie na mr.
Nastepną wizyte odczytanie wynikow mam 13 listopada ale bardzo proszę o pomoc moze ktos miał podobny przypadek lub umie wyjasnic mi wyniki rm.
Ja zastanawiałam sie jeszcze przed mr nad migreną z aurą, nerwicą (stresem), lub problemem z kregosłupem (u ortopedy nie byłam)
gość
23-10-2013, 13:13:08

nie wiem???
gość
23-10-2013, 13:31:36

szkoda
gość
25-10-2013, 11:56:33

podbijam wątek- PROSZĘ O POMOC

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: