Reklama:

prosze o interpretacje orzeczenia badania EEG (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
31-03-2008, 10:50:00

Opis badania:
Badanie wykonano w czuwaniu.
W okolicach politycznych rejestruje sie czynnosc podstawowa alfa o czestotliwosci 10-11 Hz i amplitudzie 20-60 uV.
R.Z. obecna.
Zapis spoczynkowy zroznicowany przestrzennie, regularny, okresowo serie fal wolnych 6-7 Hz do 80 uV z przewaga w odprowadzeniach czolowych obustronnie.
FS/aktywacja blyskami swiatla/ - nie zmienia morfologii zapisu.
HF/aktywacja oddechami/ - okresowo po 2 min. aktywacji serie fal wolnych theta w odprowadzeniach czolowych obustronnie.
W koncowej fazie badania analogicznie serie fal wolnych theta w obu okolicach czolowych.

ORZECZENIE:
Badanie EEG - zapis spoczynkowy i aktywowany FS i HV - zrozniocowany przestrzennie, okresowo serie fal theta 6-7 Hz do 80 uV w odprowadzeniach czolowych obustronnie - do obserwacji.
[addsig]
MjakMagda
gość
31-03-2008, 11:46:00

napisz sobie tutaj http://www.zwolinski.pl/
Początkująca
31-03-2008, 12:08:00

Dziekuje za info, juz napisalam.. jednak sadze, ze niewiele to da bo to strona poswiecona padaczce chyba, a ja jej raczej nie mam. Jednak mimo to dziekuje Nadal Prosze o jakas pomoc w tej kwestii Forumowiczow. Nie wiem gdzie szukac w necie itd. Pozdrawiam[addsig]
MjakMagda
gość
31-03-2008, 14:44:00

ja do doktora pisałem jaki mam zapis eeg i mi odpowiedział czy zły pisz w księdze gości

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: