Reklama:

Proszę o interpretacje MRI kręgosłupa (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
12-07-2019, 08:30:18

Zniesienie lordozy szyjnej z nieco kyfotycznym ustawieniem kręgosłupa.Trzon Th2 z niewielkim ugięciem górnej blaszki granicznej(bez cech świeżego złamania)Poza tym wysokość trzonów kręgów prawidłowa.Tarcze międzykręgowe wielopoziomowy z cechami odwodnienia.Zwyrodnieniowaprzebudowa członów kręgów w przyleganiu do tarczy C5/C6.Wielopoziomowe,miernie nasilone zmiany przeciążeniowe w stawach międzywyrostkowych.Na poziomie C5/C6 Centralna protuzja na drobnych osteofitach do około 3mm dokanałowo z impresją na worek oponowy (jego wymiar AP w linii pośrodkowej wynosi około 9mm) z przyleganie doprzedniej powierzchni rdzenia i spłycenia zachyłków bocznych.Prawy otwór w niewielkim stopniu zwężony przez osteofity.Na poziomie C6/C7 centralna protuzja do 1.5 mm dokanałowo z impresją na worek oponowy(jego wymiar w AP w linii pośrodkowej wynosi ok 10mm,zmniejszona rezerwa płynowa przedrdzeniowa.Ból mam przewlekłe lewy bark ilewa ręka .Może ktoś boryka się z takim samym problemem.Pozdrawiam Gosia
gość
13-07-2019, 14:14:51

Ja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: