Reklama:

Prosze o interpretacje badan (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
02-10-2009, 07:47:15

Jakis czas temu opisywalam swoje dolegliwosci teraz mam wyniki i nie wiem co myslec,badania krwi na wszystko lacznie z borelioza sa ok,natomiast rtg kregoslupa i badanie emg nie.Cierpie okropnie,boli mnie cale cialo,miesnie,kosci,poprostu wszystko,prosze p zapoznanie sie z wynikami i odpowiedz czy moge odczuwac takie bole.Bad emg-Nie zarejestrowano fal korzeniowych z obu nn. strzałkowych.Pozostałe parametry przewodzenia badanych nerwów są prawidłowe. Wskazania badania MRI kr. L-S.Rtg kregoslupa ledzwiowegi i miednicy-esowata skolioza w odcinku TH-l kregoslupa.wyrownana lordoza ledzwiowa.Wyostrzone krawedzie trzonow kregow L.Obnizone tarcze L1-L3.Wysokosc kregow i pozostalych tarcz prewidlowa.Zageszczona struktura kostnastropow panewek stawow biodrowychSzpary stawowe o rownych obrysach.Glowy i szyjki kosci udowych prawidlowe.Stawy k/b bez zmian.Rtg kregoslupa szyjnego,dloni i stop-Wyrownana lordoza szyjnaWyostrzenia na przednich i tylnych krawedziach C.Wysokosc kregow i tarcz prawidlowa.Kosci i stawy rak zmian nie wykazuja.Wglowie kosci srodstopia palucha prawego pojedyncze torbiele.Kosci stop i stawy bez zmian.
gość
06-10-2009, 18:18:00

Uszkodzenie w zakresie nerwów strzałkowych nie może odpowiadać za dolegliwości bólowe w zakresie wszystkich grup mięśniowych (opisywanych przez Panią), choć jego przyczyna z pewnością powinna być ustalona. Jak wspominałam wcześniej opisywane bóle mogą mieć różne podłoże, w tym mogą być objawem m.in. miopatii. Poszukiwanie przyczyn schorzenia może być trudne i wymagać nawet hospitalizacji. Niestety w celu dalszego ukierunkowania diagnostyki konieczna jest znajomość Pani stanu neurologicznego, dlatego trudno stawiać diagnozę drogą elektroniczną. Konieczna jest więc konsultacja w Poradni Neurologicznej ze wszystkimi dotychczasowymi wynikami badań.
gość
08-11-2022, 08:59:05

Witam. Gdzie oprócz Krakowa można wykonać badanie wycinka mięśnia by zdiagnozować miopatie?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Czy to już tętniak ?
Dzień dobry ! Otrzymałem opis badania RM w którym jest napisane W opcji angioMR widoczne drobne tętniakowe uwypuklenie ściany tylnej odcinka M1 tętnicy środkowej mózgu prawej śr.ok.1mm Czy to jest już tętniak ?
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Nietypowe zaburzenia widzenia proszę o pomoc
Cześć mam 23 lata , od 1.5 miesiąca zmagam się z nietypowymi zaburzeniami widzenia i szukam pomocy w diagnozie. Moje objawy to głównie zaburzenia widzenia na wzorach / określonych powierzchniach ( przykładowo pognieciona pościel , pognieciona roleta , kaloryfer ) które przypominają zakłócenia / drganie / falowanie tych przedmiotów , powierzchni . Zauważyłem że problem potrafi zniknąć gdy zamknę jedno oko nie ważne które. Czasami pojawia się drętwienie ale naprawdę delikatne w okolicy ust policzka po lewej stronie czasami też dłoni. Pojawiają się też szumy uszne raz na jakiś czas i piski w uszach. Mam też mroczki i męty przed oczami . Nie jest ich wiele ale towarzyszą mi każdego dnia tak jak te nietypowe zaburzenia widzenia. Zbadało mnie dwóch neurologów - norma EEG - norma Rezonans magnetyczny w otwartym aparacie z kontrastem - norma TK bez kontrastu - norma Okulista - lekka wada wzroku która nie powinna się objawiać w ten sposób Morfologia krwi - wszystko ok oprócz ferrytyny która jest podwyższona lecz choruje na stłuszczenie wątroby więc to może być od tego B12 na poziomie 236 kwas foliowy na poziomie 4 zacząłem suplementację Kardiolog / echo serca / EKG - norma Ciśnienie - książkowe Próby tarczycowe i hormonalne - norma Laryngolog - norma Bardzo proszę o pomoc co może mi dolegać ? Co mogę jeszcze zbadać . Z góry dziękuję
Reklama: