Reklama:

Prosze o interpretacje badan (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
02-10-2009, 07:47:15

Jakis czas temu opisywalam swoje dolegliwosci teraz mam wyniki i nie wiem co myslec,badania krwi na wszystko lacznie z borelioza sa ok,natomiast rtg kregoslupa i badanie emg nie.Cierpie okropnie,boli mnie cale cialo,miesnie,kosci,poprostu wszystko,prosze p zapoznanie sie z wynikami i odpowiedz czy moge odczuwac takie bole.Bad emg-Nie zarejestrowano fal korzeniowych z obu nn. strzałkowych.Pozostałe parametry przewodzenia badanych nerwów są prawidłowe. Wskazania badania MRI kr. L-S.Rtg kregoslupa ledzwiowegi i miednicy-esowata skolioza w odcinku TH-l kregoslupa.wyrownana lordoza ledzwiowa.Wyostrzone krawedzie trzonow kregow L.Obnizone tarcze L1-L3.Wysokosc kregow i pozostalych tarcz prewidlowa.Zageszczona struktura kostnastropow panewek stawow biodrowychSzpary stawowe o rownych obrysach.Glowy i szyjki kosci udowych prawidlowe.Stawy k/b bez zmian.Rtg kregoslupa szyjnego,dloni i stop-Wyrownana lordoza szyjnaWyostrzenia na przednich i tylnych krawedziach C.Wysokosc kregow i tarcz prawidlowa.Kosci i stawy rak zmian nie wykazuja.Wglowie kosci srodstopia palucha prawego pojedyncze torbiele.Kosci stop i stawy bez zmian.
gość
06-10-2009, 18:18:00

Uszkodzenie w zakresie nerwów strzałkowych nie może odpowiadać za dolegliwości bólowe w zakresie wszystkich grup mięśniowych (opisywanych przez Panią), choć jego przyczyna z pewnością powinna być ustalona. Jak wspominałam wcześniej opisywane bóle mogą mieć różne podłoże, w tym mogą być objawem m.in. miopatii. Poszukiwanie przyczyn schorzenia może być trudne i wymagać nawet hospitalizacji. Niestety w celu dalszego ukierunkowania diagnostyki konieczna jest znajomość Pani stanu neurologicznego, dlatego trudno stawiać diagnozę drogą elektroniczną. Konieczna jest więc konsultacja w Poradni Neurologicznej ze wszystkimi dotychczasowymi wynikami badań.
gość
08-11-2022, 08:59:05

Witam. Gdzie oprócz Krakowa można wykonać badanie wycinka mięśnia by zdiagnozować miopatie?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: