Reklama:

Prośba o zidentyfikowanie badań z zaleceń (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-03-2019, 06:20:47

ForumNeurologiczne.pl - portal wiedzy o neurologii
Szukaj w serwisie
Logowanie
Forum
Artykuły i porady
Inne
Serwisy Medforum
REKLAMA
Strona główna
Inne choroby
Fora
Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Opcje
Szukaj w wątku
Temat: dodatkowe badania w związku z uciekającym okiem (3)
odpowiedz nowy wątek ulubione
wczoraj, 10:27:31
Gość
Gość
Witam.
Mam prośbę o zidentyfikowanie nazw badań jakie muszę wykonać. Zdjęcie w załączniku.
Oto krótka historia:
jakiś czas temu zgłosiłem się na badania do neurologa celem wyjaśnienia uciekającego lewego oka. Po prostu oko nie dociąga w patrzeniu na boki i ucieka w patrzeniu na wprost.
Miałem robione MR głowy i inne badania w szpitalu które nic nie wykazały. Rozpoznanie było w kierunku miastenii. Ale to wszystko zostało wykluczone. Diagnoza mojego lekarza - „ Taki mój urok”.
Kilka miesięcy temu byłem na konsultacji u kolejnego lekarz który zlecił mi wizytę u lekarza pierwszego kontaktu aby wykonać dodatkowe badania. Niestety życie potoczyło mi się inaczej i dopiero teraz mam czas na zajęcie się moim defektem. Niestety wiele nie pamiętam z tłumaczenia tego lekarza więc mam prośbę do forumowiczów o zidentyfikowanie badań jakie zostały zapisane na kartce.
Pozdrawiam Krzysztof
gość
20-03-2019, 12:04:31

Czesc Krzysztof, na tej karteczce zalecone jest wykonanie ENG w kierunku miastenii, ale skoro twierdzisz ze zostala wykluczona po badaniach /testach w szpitalu to nie ma potrzeby ponownego wykonania.
Drugie zalecenie to badanie krwi na przeciwciala.
Trzecie to Rezonans Magnetyczny glowy /angiography.
Wykonuje sie celem stwierdzenia miedzy innymi stanu arterii/ przepustowosc krwi w zaopatrywaniu mozgu w tlen.
Wez ze soba ta karteczke jesli zglosisz sie na test.
Pozdrawiam Jadwiga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: