Reklama:

Prośba o pomoc (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
24-11-2012, 13:38:29

Witam, mam 30 lat i od ok 3 tygodni zauważyłem że cały czas pulsuje mi obszar pod prawym okiem który trwa 24 h na dobę , z biegiem czasu doszło do tego mrowienie prawej strony twarzy , zamglenia prawego oka a także ataki grymasu twarzy który objawia się przez zwężenie prawego oka i podniesienia do góry prawej części ust. Dwa razy byłem na ostrym dyżurze gdzie jestem zmywany,badają mi krew która wychodzi ok każą brać magnes i potas który łykam od dwóch tygodni. Wczoraj zrobiłem tomografię głowy i nawet wizyta w szpitalu z wynikami, po ataku nie pomogła, oto wyniki badania może to pomoże:
WYNIK BADANIA:
W istocie białej obu półkul mózgu uwidoczniono pojedyncze, drobne, niespecyficzne ogniska podwyższonego sygnału w sekwencji FLAIR i obrazach T2-zależnych : w strukturach głębokich lewej półkuli mózgu (w rzucie gałki bladej) oraz 2-3 w prawej okolicy potyliczno-ciemieniowej .
W ciele modzelowatym, pniu mózgu i półkulach móżdżku zmian ogniskowych nie stwierdzono. Przewody słuchowe wewnętrzne symetryczne, nieposzerzone: kompleksy nerwów VII i VIII prawidłowe.
Układ komorowy nieposzerzony , bez przemieszczeń. Zbiornik wielki mózgu jest dość szeroki - odmiana rozwojowa. Pozostałe wewnątrzczaszkowe przestrzenie płynowe w normie. Okolica pogranicza czaszkowo-szyjnego bez cech patologii. Niewielka zmiana śluzówkowa w dolnej części prawej zatoki szczękowej.
Forumowiczka
24-11-2012, 14:21:23

Nie odnosząc się do wyniku CT, przy takich objawach wskazany pilny kontakt z neurologiem.
Daruj sobie wizyty na SOR jeżeli nie ma tam możliwości konsultacji neurologicznej bo stoisz z rozpoznaniem w miejscu.
gość
24-11-2012, 14:22:09

Witaj , dzisiaj po obudzeniu , mam takie same objawy w prawym oczodole i mgielke na oku. Powtarza sie to czesto z przerwami , ustepuje i powraca , ze wzgledu na dyskopatie w kregoslupie szyjnym , zmiany przepuklinowe w kilku dyskach.Badanie tomografem ukazuje prawidlowy obraz mozgu ,wszystkie struktury mozgowe bez patologii, nalezy cieszyc sie .
Jesli moge zasugerowac , chociaz powinien zrobic to neurolog , zrobic rtg szyjnego odcinka kregoslupa , moze byc ucisk na nerw wzrokowy , stad takie drgania . Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: