Witam!
Mam na imię Marek. Mam 27 lat i mam poważny problem. Zapominanie. Zaczęło się to około rok temu. Zapomniałem telefonu zabrać z pracy albo poszedłem po coś do kuchni i zapomniałem po co właściwie tam szedłem. Ostatnio jest gorzej. W ciągu dwóch ostatnich miesięcy zgubiłem kurtkę, portfel, dwa razy zostawiłem gdzieś telefon, dwa razy zamki w domu zmieniałem. W tym tygodniu wyszedłem z marketu i chciałem zapakować zakupy, okazało się ze nie mam kluczyków. Na szczęście nikt ich nie wziął. Leżały obok kasy. Pamiętam, że wyjmowałem z kieszeni wszystko bo szukałem portfela, no i oczywiście jak znalazłem to zająłem się płaceniem i pakowaniem. A klucze zostały. Nie wiem co się dzieje, ale zaczynam się bać. Znajomy lekarz bagatelizuje sprawę, mówi ze to przemęczenie. Jednak jak się spieszę do pracy zawieść dokumenty i tak się spieszę że ich zapominam wziąć to chyba nie jest wina przemęczenia. Teraz sprawdzam po 5 razy czy wszystko mam, robie sobie notatki na żółtych karteczkach a i tak często o czymś zapomnę. Jak poprawić koncentrację, podzielność uwagi i pamięć ?