Reklama:

Prośba o pomoc w interpretacji wyników MR (3)

Forum: Neurologia po godzinach

Początkujący
21-06-2014, 17:06:22

Witam proszę o pomoc w interpretacji tych nacieków, które wykazało MR. Nerochirurg po wykluczenia hipotezy szpiczaka pozostawił mnie bez diagnozy. Oto wynik
Opis: Badanie MR odcinka TH kręgosłupa wykonano w sekwencjach FSE, obrazach T1/T2- zależnych oraz w obrazach T1 zależnych po dożylnym podaniu środka kontrastowego.
W badaniu Mr stwierdza się na poziomie naciek lity z cechami intensywnego jednorodnego wzmocnienia kontrastowego obejmujący trzony kręgów Th2 i Th3 po stronie prawej, prawe łuki kręgów, prawe wyrostki poprzeczne, przestrzeń przykręgową prawą wraz z głowami żeber i ich tylnymi odcinkami. Naciekanie prawych otworów bocznych Th 2-3 i Th 3-4 bez naciekania kanału kręgowego.
Ponadto wysokość i sygnał krążków międzykręgowych prawidłowe. Nie stwierdza się obecności przepuklin krążków międzykręgowych, cech stenozy światła kanału kręgowego ani otworów bocznych. Widoczny rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych i bez patologicznych ognisk wzmocnienia kontrastowego.
gość
22-06-2014, 07:54:50

Tam prawdopodobnie coś znajdziesz.
http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista
Zdrowia życzę
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
22-06-2014, 08:00:46

A poza tym proponuję szukać w http://www.forumneurologiczne.pl/forum.html
nie w Hyde Park
Pozdrawiam.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Padaczka
Witam szukam epileptologa w Łodzi Choruję na padaczkę 40 lat i nie mogę sobie poradzić
Forum: Padaczka
gość
Depakine cheono
depakine chrono po jakim czasie działa? Po jakim czasie zaczoł u was działać?
gość
Dostępność leków petnidan saft
Witam. Córka przyjmuje lek petnidan saft 50mg/mlbktóry obecnie nie jest dostępny w Niemczech. Przyjmowała zaminnik ethosuximid-neurax 50mg/ml, jednak ok również obecnie jest niedostępny. Czy mają Państwo jakieś sprawdzone apteki gdzie zaopatrzcie się w ten lek?
gość
Benzodiazepiny syndromy odstawieniowe
Witam - mam 43 lata -mając 19 lat został przepisany mi clonazepam -miałem padaczkę ,panikę i zaburzenia osobowości po odstawieniu ciężkich narkotykow - do 36 roku życia brałem te leki i przerwałem ich branie od 2018 roku brałem tylko Valium -od lat już nie byłem pod żadną opieką lekarską mój organizm ostatnio zaczął bardzo źle się zachowywać -dostałem ciężkiej depresji i rozregulowania totalnego więc odstawiłem po krótkim tapperingu także Valium w tej chwili jestem totalnie bez leków od 3,5 miesiąca - Pierwszy miesiąc nie spałem i ciężko powiedzieć jakie miałem syndromy odstawieniowe -depresja ,brak snu , nerwica ale to pojawiło się wcześniej przed odstawieniem . W tej chwili czuję że moje ciało zachowuje się jak bym miał 3 lata -czuję pełno sensacji w ciele - nie trzymanie moczu tzn nie całkowite ale wszystkie sensacje i uczucia łącznie z mentalnymi emocjami wydaje się być amplifikowane razy 3 przynajmniej jest to nie do zniesienia -mam nad tym kontrolę ale poprzez tą kontrolę czuję ból - i dyskomfort -mam napady paniki chyba i czuję wiekie przerażenie - to trwa od momentu obudzenia się jakieś 5minut po do momentu zaśnięcia - funkcjonuje , pracuje ale ledwie i zastanawiam się co mógłbym zrobić -jestem pod opieką psychologa raz w tygodniu -to tylko tyle nie mam kompletnie pojęcia co mam zrobić - czy znalazł by się ktoś kto mógłby mi coś doradzić ?
Reklama: