Reklama:

Prośba o pomoc Centralne przepukliny krążków międzykręgowych Th6/7 i Th7/8 (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
22-12-2007, 21:45:00

Witam jestem po rezonansie magnetycznym a opis brzmi:
BadanieMR wykonano w sekwencji SE obrazach T1 i T2 zależnych.
Pogłębienie kyfozy piersiowej.
Zmiany zwyrodnieniowe trzonów kręgów piersiowych od Th6 do Th9 pod postacią nierówności powierzchni granicznych z guzkami Schmorla i osteofitów na krawędziach trzonów.
Trzony kręgowe o obiżonej wysokości zwłaszcza w częściach przednich.
Obniżenie wysokości krążków międzykręgowych na tych poziomach z niskim sygnalem w obrazach T2 zależnych odpowiada zmianom zwyrodnieniowym.
Centralne przepukliny krążków międzykręgowych Th6/7 i Th7/8 wraz z osteofitami uciskają na worek oponowy.
Rdzeń kręgowy piersiowy bez zmian ogniskowych.

Jest to opis po rezonansie po skierowniu przez lekarza ortopedę a jego opinia brzmiala kompresyjne zlamanie kręgu th7.

Prosze o odpowiedz kogos kto mial podobny przypadek lub lekarza o napisanie mi jakiejś informacji co wiąże się z takim opisem czgo mogę sie spodziewać po leczeniu i w jaki sposób by to przebiegało bardzo mi zalezy na tej opinii i jak długo trwa leczenie i rehabilitacja.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
gość
23-12-2007, 22:26:00

http://forum.2p.pl/read.php?25,159127
To link do postów dotyczących dyskopatii piersiowej na forum neurochirurgia.
Po zarejestrowaniu możesz nawiązać indywidualny kontakt z osobami o podobnym problemie .
Zakres leczenia jest zależny nie tylko od wyniku badania obrazowego ale przede wszystkim od współistniejących objawów.
Pozdriawiam
Początkujący
24-12-2007, 09:56:00

Chciałbym podziekować za zainteresowanie się moim postem i wysłanym linkiem.
Życzę wszystkim Wesołych Świąt Bożego narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2008 dużo zdrowia i optymizmu w nadchodzącym roku.
Pozdrawiam.
gość
19-03-2017, 14:13:14

Witam serdecznie, borykan sie że strasznym bólem plecow od roku Oto wynik badania rm.Fizjologiczna kyfoza odc. piersiowegozachowana.Doogonowa aktywna przepuklina dotrzonowa trzonu th6. Cechy dehydratacji krążków miedzykregowych th8/th9 th9/th10.
Na poziomie th7/th8 th12/l1 tylne wypukliny krążka miedzykregowych bez ucisku korzonkow nerwów rdzeniowych, worek oponowy modelowany. Na poziomie th8/th9 tylna szerokopodstawna przepuklina krążka mk lateralizujaca na stronę lewa korzonki nerwów rdzeniowych modelowane bez cech ucisku. Może miał ktoś coś podobnego i by się wypowiedział?
gość
20-03-2017, 13:27:11

też bolało
gość
23-03-2017, 21:20:13

Ale przeszl jak to wyleczyles?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: