Reklama:

Problemy z pamięcią. (2)

Forum: Pamięć i koncentracja

Początkujący
23-08-2016, 13:52:09

Hej,
Mam 15 lat, od pewnego czasu zauważyłem u siebie problemy z pamięcią. Jestem roztargniony, gdy o czymś myślę i coś odwróci moją uwagę, mam potem spory problem z przypomnieniem sobie o czym myślałem przedtem. Jednak o wiele gorsze jest to, że zapominam pisowni niektórych wyrazów, a zawsze byłem w tym perfekcyjny, nie było wyrazu którego nie znałbym pisowni. Teraz jest już odrobinę inaczej. Kolejna rzecz która mnie niepokoi to zapominanie poszczególnych wyrazów. Nie są to takie banalne wyrazy jak np. łyżka, ale dla przykładu, 5 minut temu zapomniałem jak się nazywa ten okres który jest kojarzony z rycerstwem. Zamiast powiedzieć "średniowiecze", powiedziałem "starożytność". Wiedziałem, że coś tu się nie zgadza, ale nie mogłem przypomnieć sobie faktycznej nazwy, dopiero po wpisaniu w google doznałem olśnienia. Wie ktoś czym to może być spowodowane ? Dodam, że nie odżywiałem się nigdy szczególnie dobrze, śniadania nie istniały, a i w szkole nic nie jadłem, dopiero w domu jakoś zjadałem obiad. Tak samo w wakacje chodzę spać w granicach 1-4 i trafia się, że wstaję wtedy w okolicach 13-14. Jeśli dobrze pamiętam, to takie problemy i szereg innych pojawił się po niemiłej sytuacji w szkole i w następstwie jej zmianie na inną. Nie jestem jednak pewien, może będąc w starej szkole tego nie zauważałem?
PS
Mam też uczucie otępienia i ogólnego zamulenia
gość
28-09-2016, 08:57:36

To pewnie przemęczenie, zbyt długie godziny przed komputerem, za późne chodzenie spać i za późne wstawanie. Radziłabym to zmienić, i możesz wspomóc się czymś na wzmocnienie. To jest strona gdzie znajdziesz wiarygodne info https://www.znamlek.pl/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: