Reklama:

Problemy z pamięcią mojej córki (4)

Forum: Pamięć i koncentracja

Początkująca
13-03-2016, 21:51:21

Dzień dobry.
Moja 16-letnia córka cały czas skarży się na problemy z pamięcią. Na początku myślałam, że zmyśla, ale ostatnio zaczęłam brać to co mówi na poważnie i zastanawiam się, czy przypadkiem coś jej nie jest.
Córka od dawna miała takie "mniejsze" zaburzenia pamięci, tzn. nie pamiętała co jadła dnia poprzedniego na obiad itd. Ostatnio zauważyłam, że nie dociera do niej to, co mówię, w sensie, że proszę, żeby coś zrobiła, a ona tego nie wykonuje, potem tłumaczy, że zapomniała. W ogóle samo słowo "zapomniałam" gości w jej słowniku zdecydowanie najczęściej. Wczoraj poprosiła mnie o rozmowę i zaczęła wymieniać: gdyby nie kalendarz, to nie pamiętałabym nic, często gdy w szkole o czymś rozmawiamy i ktoś coś wspomina głupio mi, bo ja tego nie pamiętam; często mam tak, że idąc gdzieś zapominam po co tam idę bądź robiąc coś zapominam, że miałam to robić i zaczynam robić coś zupełnie innego. Moja wypowiedź jest chyba nieco chaotyczna, ale mam nadzieję, że jakoś się rozczytacie. Proszę o jakieś wskazówki, co mam zrobić, iść z nią do neurologa, może jakieś badania?
Początkująca
16-08-2016, 09:36:56

Miałam to samo jako nastolatka... od tamtej pory też wszystko zapisuję w kalendarzu, no i szczerze mówić to mi chyba samo przeszło :) ale do tej pory czasem mam takie zaćmienia, ale na szczęście rzadko :p może córce też to przejdzie :) jeżeli się martwisz to zapiszcie się na wizytę
gość
15-12-2016, 08:42:15

Takie problemy mogą ale nie muszą być związane z wiekiem dojrzewania, jeśli to trwa to może warto skonsultować się z lekarzem, a w międzyczasie polecam podpytać na http://www.sanitera.pl
Początkujący
09-02-2017, 06:10:44

W tym wieku to może być całkiem normalne i co najważniejsze przejściowe :]
[URL=http://ortoklinik.pl/]ortopeda kraków prywatnie[/URL]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: