Reklama:

problemy w głowie (2)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
30-08-2010, 19:55:03

Witam.
Jestem kierowcą auta ciężarowego , i od ponad pół roku mam dolegliwości w postaci dziwnego jakby uścisku w głowie , i jakby zaburzone pole widzenia (objawy są podobne w marketach , tam gdzie jest duży zgiełk chaos i przestrzeń)nie mogę się rozluźnić i muszę być skoncentrowany na jednym, robiłem badania laryngolog ,neurolog,okulista ,kardiolog ,usg Dopplera ,wszystko bez zmian. Zmiany mam w kręgosłupie tj.rtg i Mr. kręgów szyjnych : wyprostowana lordoza ,zwyrodnienia ,przepuklina. Lędźwiowego robiłem rtg ,wykazało podobne zmiany ,od kilku dni mam lekko odrętwiałe palce lewej ręki i dosyć dobrze odczuwam kręgosłup lędźwiowy. A morze jest to coś na tle psychicznym. Robiłem także TK głowy ; bez zmian.
Proszę o poradę gdyż nie mogę prowadzić .
Pozdrawiam Jerzy
gość
31-08-2010, 16:10:00

Opisywane przez Pana dolegliwości mogą mieć różne podłoże. Mimo, że dotychczasowa diagnostyka nie wykazała żadnych nieprawidłowości zarówno w badaniach obrazowych mózgowia jak i odcinka szyjnego kręgosłupa - trudno ocenić czy u podłoża dolegliwości stoją zaburzenia o charkaterze czynnościowym - można to stwierdzić dopiero po wykluczeniu zmian strukturalnych. W przypadku współistniejących czynników środowiskowych (trudna sytuacja rodzinna, zawodowa, zaburzeń nastroju, snu itd.) pomocne byłoby również udanie się do specjalisty psychiatry. Jednak przy utrzymywaniu się dolegliwości a także pojawianiu się nowych, wskazana jest rekonsultacja w Poradni Neurologicznej (drętwienie kończyny) aby obiektywnie ocenić Pana stan neurologiczny.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: