Reklama:

problemy podczas zasypiana (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
29-01-2010, 00:38:02

Nie jestem pewien czy jest to odpowiednie miejsce na taką błahostkę..
Od ponad 9 miesięcy prawie każdej nocy podczas zasypiania, pojawia się u mnie bardzo dziwny i zaskakujący moment pogłębiającego się w ułamkach sekund utracania świadomości, trudno jest to opisać ale nie jest to raczej żaden paraliż. Polega to bardziej na jakimś takim zapadaniu w śpiączkę czy coś podobnego. Nie było by to o tyle dla mnie dziwne gdyby nie fakt że zdarza się to co noc po kilka razy przed zaśnięciem i jest to bardzo zaskakujące ponieważ nadchodzi w momęcie kiedy jeszcze nie jestem tak bardzo senny i mam normalną jeszcze trzeźwość myślenia, momentalnie tracę tą trzeźwość i zapdam w właśnie taką nagłą i mocną, choć nie 100 procentową, ale pogłębiającą się utratę przytomności, odrazu reaguję podnosząc się aby nie dokonało się to do jakiegoś tam końca ttzn. zanim nie stracił bym tej świadomości do końca. Wiem oczywiście że raczej nie jest to jakiś poważny problem, ale przyznam że sprawia mi to coraz większy dyskomfort i jest bardzo dziwne, może ktoś wie co to może być za zaburzenie, bo niewątpliwie tym jest.
Początkujący
05-02-2010, 18:13:15

Mam coś podobnego ale u mnie ten problem pojawia się nawet w dzień.Mam takie odloty że tracę nawet na parę minut świadomość i czuję się jakbym nie istniał.Przeważnie nie czuję całego ciała jakby tylko moja głowa istniała a reszta nie.Czytałem o tym i mogą to być zaburzenia świadomości spowodowane np. tłuszczakami lub guzami mózgu ale także te stany mogą mieć przyczyny psychiczne czyli nerwica lub zaburzenia lękowe.Najlepiej wybrać się do neurologa na wizytę bo dokładnie nie wiem co to może być.
gość
11-02-2010, 09:41:23

Treść zablokowana przez moderatora

gość
07-05-2013, 21:26:32

Gość 2010-02-11 10:41:23 Epilesja:
@Romek R. napad może wywołać:
"Zmiana aktywności falowej mózgu- napad powstaje w czasie przejścia od snu do czuwania i na odwrót."
@Marcin K.
"W przeciwieństwie do poprzednich, napady te przebiegają zwykle z zaburzeniem świadomości, choć nierzadko tylko jej przymgleniem. Oznacza to, że pacjent w czasie trwania napadu może częściowo odbierać i zapamiętywać bodźce płynące z otoczenia, a nawet reagować na nie w sposób zupełnie właściwy. Te napady *** się szczegółowym bogactwem objawów;ich źródłem są zwykle nadmierne wyładowania bioelektryczne, pojawiające się w płacie skroniowym"
Źródło
http://www.soswdnr.police.pl/publik/epilepsja.ppt
Polecam wizytę u neurologa.
Pozdrawiam
Wtajemniczony
10-05-2013, 20:00:52

Witam, ja równiez mam podobne objawy,nawet w ciągu dnia na moment tracę świadomość, albo mam takie zawroty głowy przez kilka sekund. Mysle, ze to stres i przemecznie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Neuralgia nerwów obwodowych
Dzień Dobry. Mam 70 lat, 174 cm wzrostu, średnia otyłość. Pojawiły mi się bóle w obwodowym układzie nerwowym. Neurolog powiedział że mam neuralgię nerwów obwodowych. Leki które zażywam to Amitryptylina 5ml, Pregabalin 50. Po tych lekach kręci mi się w głowie. Lekarz powiedział że mam iść na operację kręgosłupa piersiowego, ale ze względu na mój wiek nie chcę. Odnośnie bólu najpierw pojawia się swędzenie w okolicach np. uda, które krótkotrwale promieniuje aż do pięty i to bardzo mocno boląc ( piecze - parzy). Kolejny przykład to ramie aż do ręki, tak w różnych miejscach ciała. Dwa tygodnie temu pojawiły się kolejne dolegliwości tzn. Leżąc na lewym boku, gdy wstaje cierpnie mi prawa noga i prawa ręka. Neurolog zlecił mi rezonans kręgosłupa, konsultację mam dopiero w marcu więc wtedy uda mi się skonsultować wynik. Czy ktoś ma podobne dolegliwości ? Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Może w organizmie mam jakiś stan zapalany ?
gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
Reklama: