Reklama:

Problem z zapamiętywaniem , nauką , koncentracją i mówienim (7)

Forum: Pamięć i koncentracja

Początkujący
29-11-2014, 23:53:51

Witam. Od dłuższego czasu występują u mnie problemy z koncentracją mówieniem i pamięcią . Czasami zapominam o głupich rzeczach , np. idąc do kuchni (prędzej pomyślałem że idę po nóż) zapominam po co tu przyszedłem wracam i olśnienie , gdzie mam nóż . Ciężko mi się czyta cokolwiek . Potrzebuje albo muzyki bądź kompletnej ciszy . Z nauką podobnie 2/3 lata temu jeszcze w gimnazjum nie było problemów (mogłem nauczyć się 3 ost. tematów przez długą przerwę ) , z chęcią zawsze się ciszyłem że dostane lepszą ocenę (rodzice będą zadowoleni itd.) i w tym momencie nie pamiętam co pisałem wyżej :/ . Pisanie referatów na j. polski równa się jedna wielka masakra pełno powtórzeń czasami dwa takie same zdania znajdują się w jednej pracy , po przeczytaniu fragmentu nie pamiętam już co było na początku . Przy mówieniu jest również podobnie , brak słów , zdania bezsensu . Ostatnio zauważyłem że mam problem nawet z graniem w gry na PC, jako zapalony gracz Battelfielda , World of Tanks itp. zapominam o podstawowych sprawach .
Zaczyna mnie już to martwić na początku obstawiałem zmęczenie lecz po wakacjach na wsi (bez zasięgu w tel , internetu i TV) brak poprawy , w szkole coraz ciężej , wszystko mnie drażni najmniejszy szmer buczenie itd. .
Miał ktoś może podobny problem ? Zastanawiam się nad kupnem jakiś tabletek pobudzających pracę mózgu są one dostępne bez recepty ?
Z góry dzięki za odpowiedź . Pozdrawiam Dark .
Początkująca
08-12-2014, 10:04:33

Nie bierz żadnych tabletek, zanim nie zrobisz sobie badań i zostanie postawiona diagnoza. Przyczyn może być bardzo dużo.W Warszawie badania diagnostyczne, bez konieczności stania w kolejkach zrobisz w Noble Medicine przy ulicy Bagno.
Początkujący
08-12-2014, 18:17:57

No właśnie w tym problem że potrzebuje PILNIE jakiegoś wsparcia . A do W-wa mam jakieś 400 km
Początkująca
05-01-2015, 09:31:02

To poszukaj jakiegoś specjalisty u siebie w mieście, albo w jego pobliżu. Im szybciej, tym lepiej.
-----------------------------
[url=http://systemtourguide.com/InfoPage:18,Tourguide]Systemy tourguide[/url]-najlepsze na rynku!!
Początkująca
04-02-2015, 11:03:23

schizandra (cytryniec chinski) naturalne chinskie suszone owoce poprawiaja pamiec, od wiekow stosowane w tradycyjnej chinskiej medycynie
Początkująca
24-02-2015, 10:01:45

no na pewno trzeba udać się do specjalisty i to nie ma na co czekać....
15-12-2016, 08:52:11

Idź do lekarza w swojej miejscowości, dokłądnie opisz problem, pewnie zostaniesz skierowany na badania, waro to zrobić bo twoje życie może się poprawić, po co się męczyć. Podpytaj też na portalu medycznym http://www.sanitera.pl może ktoś iał podobne doświadczenia. Powodzenia ci życzę:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: