Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post i nie trafiłem tutaj przypadkiem :)
Jestem gitarzystą. Zauważyłem, ostatnimi czasy problemy z pracą dłoni w trakcie gry i ćwiczeń. Wcześniej takich problemów nie miałem. Mam trudności z rozluźnieniem mięśni nie tylko przedramion. Cały czas mam wrażenie jakby mięśnie były ramion i pleców były lekko napięte. Mam również problemy z pracą nadgarstka prawej dłoni. Ruchy są jakby krótsze i wolniejsze. Jakiś czas temu dochodziło u mnie również do uczucia odrętwienia dłoni. Od 2 miesięcy gdy dotykam kciuka prawej dłoni mam wrażenie jakby odrętwienia. Sporadycznie pojawiały się też bóle w krzyżu i barkach. Od dłuższego czasu mimo tego, że nie mam problemów ze snem to nie mogę w pełni wypocząć. Na brak ruchu też nie mogę narzekać, raczej dbam o kondycję fizyczną :)
Żadnych poważnych urazów nie miałem.
Byłem u lekarza ogólnego, dostałem skierowanie na wyniki, które po za delikatnie podwyższonym cholesterolem niczego specjalnego nie pokazały.
Lekarz stwierdził, że wszystko ze mną ok. Przepisał mi lek poprawę snu "Nasen" miałem to brać przez 5 dni. Efekt był taki, że czułem się jeszcze gorzej niż bez leków. Jak na razie na tym się skończyło.
Mam 29 lat jeśli to pomoże :)
Trochę niepokoi mnie mój stan. Mam nadzieję, że to nie hipochondryzm :D
Gdyby nie to, że gitara to moja ogromna pasja, pewnie nie zwróciłbym na to większej uwagi.
Proszę w miarę możliwości o poradę.
Pozdrawiam