Reklama:

Problem z równowagą (3)

Forum: Padaczka

Początkujący
21-11-2022, 03:55:13

Dzień dobry
Od 2013 choruje na padaczkę . Po ustawieniu przez lekarza neurologa odpowiednich leków częstość napadów spadła prawie do minimum.Leki biorę oczywiście do teraz. W tym miesiącu pojawiły się incydenty z silnymi zawrotami głowy (np tej nocy poszedłem do toalety ale już nie mogłem z wrócić ).
W czym może tkwić problem?
gość
28-11-2022, 18:07:48

Hej. Rozumiem, że leki nie zostały zmienione. Czy w ostatnim czasie brałeś jakieś inne leki, suplementy. Warto zapisać się do swojego lekarza i poinformować go o nowych skutkach. Może da skierowanie na eeg, tomografię bądź rezonans. Pozdrawiam
gość
17-12-2022, 09:03:26

Hej.Ja choruje na padaczke od 42 lat.Piszesz o zawrotach glowy.Jesśli chodzi o twoje zawroty to powodów może byc multum.Przemeczenie,nerwy,pogoda- (tak zwana aura padaczkowa),brak jakiegoś skladnika ktory byl w tamtym leku,za dlugi lub za krutki odstep miedzy przyjmowaniem lekw i trzeba by bylo rozlozyc leki na krotszy odstep miedzy lekami.Powodow moze byc moltum.Tak ja tu kolega/ka pisze powinienes skontaktowac sie jak najszybciej ze swoim lekarzem.Ale za nim to zrobisz najpuerw przeczytaj ulotke jakie moga byc skutki uboczne przyjmowania tych lekow.
To po pierwsze.
Po drugie,to przeczytaj tez czy mozna przyjmowac te leki razem.Jezeli nie to jak najszybciej skontaktuj sie ze swoim lek.i powiedz o tych objawach.Moze to byc tez objaw ataku ktory sie w ten sposob objawia gdyz mogl sie zmienic charater objawienia atakow tak jak to bylo u mnie.Najpierw byl taki zanik świadomości i bylo widac,ze wystapi ten atak.A teraz tego nie widac bo odrazu lece do tylu.A nawej jesli przyjmojesz te leki bardzo dlugo nawet z tamtymi lekami i nie miałeś takich atakow to moglo wynikac z tego,ze tamten lek obnizal jakies dzialanie tych lekow i dlatego nie bylo az takich objawów jakie masz teraz.
Po czwarte jak będziesz u lek.to powiedz mu o swoich zawrotach glowy i zapytaj czy jest to możliwe,aby zmienił sie charakter napadow i jak masz to rozumiec.Czy masz to rozumiec w ten sposób ze jest to jakiś inny rodzaj ataku ktory z powodu odstawienia tamtych lekow mogl sie pojawic.
Po piate to wiedz,ze każdy lek przestanie w koncu dawac takie dzialanie jak na poczatku,gdzyz organiz przyzwyczaja sie do organizmu i nie ma juz takiego dzialania jakie mial wczesniej.
Po szuste.Moze tez byc tak ze jesli masz za dyza dawke lekow to tez moze byc przyczyna takich objawow zawrotow glowy.A moze sa to poprostu normalne zawroty glowy.Ciśnienie, tez może byc przyczyna takich zawrotow.Dobrze by bylo jak mialbys mozliwosc nadrania teg zawrotow glowy lub atakow to by bylo najlepsze bo moglbys pokazać co sie dzieje i jak to wszystko wyglada.Trudno mi odniesc sie od czego to tak nagle sie pojawilo.A nie chce wchodzic w kompetencje lekarzy i mowic jaka moze byc przyczyna i dlaczego to sie tak nagle pojawilo,gdyz nie jestem lekarzem,ale wiem napew,ze mosisz porozmawiac o tym ze swoim lekarzem prowadzacym.Nie wiem ile masz lat i jak dlugo chorujesz na padaczke oraz jakie masz informacje na temat padaczki,to przez 42-letni okres swojego leczenia napisalem ci to co wiem na temat padaczki i tego co napisałem tobie odnosząc sie do twojego posta.Wiec tak jak juz
wspomnialem wcześniej,przyczyn moze być dużo,ale od czego to może być,ze wystapily takie objawy u ciebie,to musisz jak najszybciej skontaktowac sie z lekarzem.Mam nadzieje, ze ci troche pomoglem w tym co napisalem odnoszac sie do twego posta.Zycze ci duzo zdrowia i szczescia w uzyskaniu jak najwiecej informacji do tego o co prosisz w swoim poscie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: