Reklama:

Problem z oczami - problem o podłożu neurologicznym. (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-11-2007, 07:56:00

Co może powodować że mam nierówne źrenice, tzn. prawa jest większa od lewej i to znacznie bo widać już z 2 metrów. Byłem u okulistki i powiedziała że to problem znajdujący sie w głowie i nie jest to spowodowane urazem oczu lecz czegoś w głowie. Proszę o pomoc od czego źrenice mogą być różnej wielkości co mogło ulec uszkodzeniu.
gość
30-11-2007, 17:46:00

Ponawiam pytanie
gość
30-11-2007, 18:16:00

W przypadku krwiaka lub wylewu do mózgu może wystąpić taki objaw .Czy miałeś jakiś uraz głowy?A moze uderzyłeś się kilka dni wcześniej lub tyg.krwiak w głowie po urazie może powstać nawet po kilku tyg.Radzę udać się do neurologa ewentualnie do neurochirurga.Najlepiej zrobić tomografię głowy jest to bardo dokładne badanie i jeżeli są jakieś zmiany w mózgu napewno wykaże.Trzeba też wziąć pod uwagę może stan zapalny w głowie.
gość
01-12-2007, 18:50:00

30-11-2007 o 19:16, gość :
W przypadku krwiaka lub wylewu do mózgu może wystąpić taki objaw .Czy miałeś jakiś uraz głowy?A moze uderzyłeś się kilka dni wcześniej lub tyg.krwiak w głowie po urazie może powstać nawet po kilku tyg.Radzę udać się do neurologa ewentualnie do neurochirurga.Najlepiej zrobić tomografię głowy jest to bardo dokładne badanie i jeżeli są jakieś zmiany w mózgu napewno wykaże.Trzeba też wziąć pod uwagę może stan zapalny w głowie.
Tak maiłem 13.10.07r. wstrząśnienie muzgu i objawy trwały dosyć długo bo prawie półtora miesiąca z małymi przerwami. . Miałem dwa razy tomografię i raz rezonans magnetyczny. Ale te objawy mam od kilku lat a teraz się nasiliły po wypadu bo wcześniej był sporadycznie. Tydzień temu miałem badanie pola widzenia i wyszło mi że mam ubytki w polu widzenia. Co to jest ten stan zapalny ?
gość
04-12-2007, 20:40:00

Ponawiam temat ...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: