Reklama:

Problem z kregami szyjnymi i lekarzem,ktory nie chce mie przyjąć!!!! (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-05-2013, 09:12:57

Witam serdecznie!Po tak długiej majówce zaczęłam działac w zwiazku z moimi wynikami z rezonansu magnetycznego. W internecie znalazłam lekarza rehabilitacji medycznej Mariana Romanowskiego z Sopotu.Jest to bardzo ladne CENTRUM REHABILITACJI I POPRAWY SPRAWNOSCI W SOPOCIE.zadzwonilam,zapisalam sie na wizyte i pojechalam. Panie w recepcji sa bardzo mile,uczynne jak rowniez rehabilitanci.Przyjął mnie bardzo serdecznie,wysluchal,zadawał mase pytan,oglądnął wyniki,przeglądnął płytke i coś mu sie nie zgadzalo z tym ześlizgiem.Zadzwonil do gdyni(tam gdzie robilam ten rezonans)nie bylo kompetentnej osoby,zadzwonil do Gdanska,do lekarza i musialam pojechac do Gdanska aby dac tą plytke.W miedzy czasie umowil mnie na zrobienie USG barku lewego.Na drugi dzien pojechalam na to badanie i z wynikiem ponownie poszlam do lekarza p.Romanowskiego.Zadzwonil wiec do Gdanska w sprawie tej plytki.Po konsultacji powiedzial moj lekarz abym zrobila jeszcze dodatkowo RTG kregosłupa szyjnego czynnosciowe boczne.Z wynikiem a napisano: ODWROCENIE FIZJOLOGICZNEJ LORDOZY SZYJNEJ.tARCZE C5 DO C7 WEZSZE.ZMIANY ZWYRODNIENIOWE NA KRAWEDZIACH TRZONOW,WIEKSZE NA POZIOMIE WEZSZYCH TARCZ.W BADANIU CZYNNOSCIOWYM NA POZIOMIE C4/C5 CECHY NIEWIELKIEJ NIESTABILNOSCI.; Wrocilam do mojego lekarza p.Romanowskiego.Długo ze mna rozmawiał,pokazywal cwiczenia,tłumaczyl i pocieszył mnie ze to wszystko jest do naprawienia. Napisal w rozpoznaniu DYSKOPATIA SZYJNA.NIEWIELKA NIESTABILNOSC TYLNIA C4/C5 .CECHY PRZECIAZENIA LEWEGO BARKU W ZAKRESIE GLOWY DLUGIEJ M.DWUGLOWEGO; Zlecil zabieg- Fizykoterapie barku lewego LPr 10 zabiegow(laser prysznicowy) i FU 5 zabiegow(fala uderzeniowa) Masarze grzbietu i obreczy barkowej 10 zabiegow po 40 minut. Cwiczenia indyw.obreczy barkowej oraz stabilizacji glebokiej odcinka szyjnego kregoslupa i sylwetki 10 zab.po 40 minut. Mam samodzielnie co 2 godz.po 10 razy cwiczyc ;cofanie głowy,kupic poduszke profilowana,chodzic z kijkami Nordic Walking aby cwiczyc sylwetke.Pan doktor poswiecil mi ze trzy godziny i zaplacilam tylko 120zl.Widac ze bardzo chce pomagac ludziom chorym i zniecheconym do zycia.Jest przeciwny braniu wszelkiej chemii,czyli tabletek przeciw bolowych ani plastrow.Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty.Ktos z forowiczow napisal;szukajcie,szukajcie w inter,wiec ja szukalam pomocy i ja znalazlam.Obecnie codziennie cwicze to cofanie glowy,poduszke kupilam i od 20.05 bede chodzila na rehabilitacje,narazie z NFZ,gdyz sie zalapalam ale pozniej skorzystam z uslug centrum rehabilitacji w sopocie.Uf...to na tyle.Psychicznie czuje sie dobrze.Wierze ze wyjde z tego,a cwiczenia i zabiegi pomoga mi!!!!!Serdecznie pozdrawiam Barbara z Gdyni
gość
14-05-2013, 14:44:46

Witaj Barbaro, widzę, ze wszystko juz zdążyłaś sobie świetnie pozałatwiać, wizyty, zabiegi czyli ogólnie - leczenie. Idziesz w dobrym kierunku, konsultując się u neurochirurga i lekarza rehabilitacji. Teraz rehabilitacja powinna przynieść efekty, tylko trzeba troche czasu by to osiągnąć. Nie od razu będzie lepiej, ale z czasem uporasz się z tymi bólami i innymi objawami. Zabiegi na pewno pomogą Ci w uruchomieniu barku, oraz ćwiczenia cofania głowy dadzą pozytywne efekty w kr. szyjnym. Potrzeba tylko dużej cierpliwości i systematyczności oraz ostrożności, a na co dzień poprawnej postawy w funkcjonowaniu. Życzę poprawy zdrowia i powodzenia. Pozdrawiam, Ela.
gość
14-05-2013, 19:40:10

Witaj Elu! Bardzo czekalam na Twoja wiadomość.Tak juz od poniedzialku zaczynam rehabilitacje,codziennie co dwie godziny cwicze cofanie glowy.Jest dobrze(jak narazie).Odezwe sie po rehabilitacji i opisze jak to sie odbywalo .Dziekuje,ze wtedy dodalas mi otuchy i w pewnym sensie mną pokierowalas.Dziekuje i serdecznie pozdrawiam.Barbara

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: