Reklama:

Problem z głową (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-10-2006, 10:00:00

Na początku chciałęm powiedzieć Dzieńdobry

Tak więc Dzieńdobry

Mam 21 lat i od hyyyyy około 10 lat mam taki problem. Czasami jak odwrócę
gwałtownie głowe albo w lewo albo w prawo, czuję jakby z tyłu, koło potylicy,
wylewało mi się tam strasznie dużo, jakiegoś płynu (nie wiem czego dlatego
napisałem płynu), w sumie chodzi o to że to strasznie boli, dochodzi do
takich sytuacji, że zamracza mnie i prawie mdleję. Wydaje mi się że to w
sumie nic takiego może to jakaś żyłka coś tam szwankuje czy coś, ale chciałem
się spytać czy może słyszeliście kiedyś o takim czymś, bo wsumie dobrze
wiedzieć czy to może coś poważnego czy też nie, a zapomniałem powiedzieć
czasami jest tak że nawet przez miesiac/ dwa nic sie dzije, a czasami to w
tygodniu kilka razy.

W oczekiwaniu na odpowiedź
Pozdrawiam
HAL9000

Tylko proszę nie piszcie abym szedł do lekarza, nie zrozumiecie o co chodzi. Jak mi coś o tym napsizecie dopiero wtedy pójdę.
gość
22-10-2006, 20:54:00

Cześć gościu wydaje mi się, że trochę jesteś niepoważny mimo swoich lat. Skoro od 10 ciu lat masz takie odczucia - powinieneś z tym zgłosić się przede wszystkim do lekarza, a nie szukać pomocy tu na forum. W/g mnie dolegliwości nie są aż tak dla ciebie uciążliwe. Mnie czasami kręci się w głowie, mam też częste bóle głowy szczególnie przy skrętach i okazało się, że jest to spowodowane zwyrodnieniem kręgów szyjnych C6; C7 i dyskopatią. Myślę, że musisz pójść na prześwietlenie kręgosłupa szyjnego wtedy dowiesz się czegoś więcej o swojej dolegliwości. Pozdrawiam.
gość
14-11-2006, 16:56:00

byłem juz na RTG nic nie wykazało potem byłoEEG a teraz ma być tomografia, tak wiec to nie to samo co u Ciebie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: