Reklama:

Problem z dłońmi i stawami (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
17-09-2022, 18:51:28

Jestem tutaj nowy dlatego witam wszystkich forumowiczów.
Przychodzę po poradę. Co prawda powinienem.isc do lekarza ale byłem już u 5 wydałem mnóstwo pieniędzy i nikt nie pomógł dlatego szukam dalej.
Otóż mam rozpoznanie zmian w odcinku lędźwiowym oraz odcinku szyjnym. Sporo tego się nawaliło w wieku 36 lat.
Ale zacząłem chodzić na rehabilitację, dbać o zdrowie basen itd i zrobiło się lepiej.
Niestety w lipcu popracowałem fizycznie trochę ciężej i zaczęło się...
1.Zaczęły mnie boleć kolana, więc pomyślałem że przeciqzylem i odpoczynek pomoże
2. Zdretwialy mi dłonie do tego stopnia że nie mogłem ich zamknąć.po.prostu się zablokowały na etapie gdzie nie obejmowałem kubka.
To uczucie przeszło po 2 dniach jednak przez ten czas nie spałem bo ból był tak silny. Dopiero jak ręce zwisały i krew dopływała wówczas odczuwałem ulgę.
Odpoczalem trochę i zostały mi dwie rzeczy .
1. Końce palców mam ciągle zdretwiałe.
2.bole.stawow ... Co jakiś czas pojawia mi się duży ból w stawie i przechodzi. Następnie pojawia się w innym miejscu.np. w barku że nie mogę założyć bluzy. 3 h i znika.
3. Bóle stóp jakbym chodził po kamieniach bez butów. To uczucie prawie non stop.
4. Ból rzuchwy.
Od rana bolą mnie zawiasy rzuchwy.nie jest to straszny b jednak czuje całą gębę.
I to wszystko pojawiło mi się.po.tym felernym.tygodniowy. wysiłku. Odpoczalem po tym i ostatnio znowu kilka godzin wysiłku i to samo .
Lekarze wykluczyli reumatologiczne problemy. i twierdzą że mam albo problem z odcinkami kręgosłupa i promieniuje albo jest to stan zapalny który chodzi po stawach.
Najadłem się antybiotyków i różnych sterydów . Leków przeciwzapalnych i rozluźniających i nic nie pomaga.
Czy ktoś.mial podobny problem?
Jeśli tak to prosiłbym o podzielenie się swoimi doświadczeniami bo mam już dosyć płacenia prywatnie 200 zł za kolejną wizytę i kolejny lek przeciwbólowy.
gość
05-10-2022, 19:45:48

sprawdź borelioze
Początkujący
08-10-2022, 04:55:59

Sprawdzona. To nie to.
gość
11-10-2022, 11:11:09

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
Inne sposoby ulżenia w dolegliwościach
Kochani, moja mama jest po dwóch operacjach, jeden na szyję, druga na odcinek lędźwiowy. Przed operacją na odcinek lędźwiowy przestała czuć już stopę, była odrętwiała. Po operacji stopa "wróciła", ale ma na codzień mnóstwo dolegliwości, bóle, parzenia, miała też rwę kulszową aż wygięło jej nogę na chwilę. Czy tak powinno być? Robiła ponowny rezonans, w kilku miejscach piszą o stanozie. Proszę powiedzcie, co można jeszcze zrobić, by ulżyć na codzień? Czytałam o medycznej marihuanie, może jakiś olejek cbd? Czytałam też o kolagenie typu II (może macie jakiś sprawdzony) w połączeniu z Wit c i kwasami omega 3-6-9? Czy taka suplementacja może cokolwiek pomóc? Proszę o jakąkolwiek podpowiedź....
gość
Drętwienie lewej strony twarzy
Witam. Kilka dni temu zaczęły bolec mnie stawy i mięśnie lewej ręki i nogi. Pojawiło się drętwienie i zawroty głowy. Po kilku dniach ustąpiło ale pojawiło się drętwienie w okolicach lewej skroni i ból głowy nieraz z zawrotami głowy. Co to może być? Brak jakiś witamin?
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: