Reklama:

Próba samobójcza (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-04-2020, 17:47:47

Witam mój narzeczony (25lat) ponad tydzień temu miał próbę samobójcza wieszał się. Leży w szpitalu pod respiratorem ale zaczol sam oddychać tylko słabo i respirator mu pomaga. Kilka dni miał drgawki ale ustaly lekarze nie są w stanie powiedzieć jaki ma i czy wgl ma uraz w mózgu bo tłumacza nam że znajduje się tam obrzęk który może zejść do tego narzeczony jest cały czas w śpiączce. Piszę bo może u kogoś była taka sytuacja i nie wiem czego mogę się spodziewać czy może wrócić do siebie? Jakie szkody może mieć w mózgu? Ile może być w śpiączce każda rada informacja jest dla mnie cenna dziękuję
Wtajemniczony
14-04-2020, 13:19:17

Obawiam się, że na twoje pytania nikt nie jest w stanie odpowiedzieć. Bardzo ci współczuję w tej trudnej sytuacji. Myślę, że trzeba się uzbroić w cierpliwość i mieć nadzieję, że będzie dobrze, czego ci bardzo życzę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: