Reklama:

Prawo Jazdy i padaczka - procedura postępowania (6)

Forum: Padaczka

gość
12-02-2016, 08:17:48

Witam wszystkich :)
Pojawiam się tutaj z pewnym pytaniem. Moja żona w czerwcu 2014 roku doznała ataku padaczki po którym została przetransportowana na SOR. Po przyjęciu na oddziale stwierdzono padaczkę z objawiami toniczno-klonicznymi (chyba coś takiego).
Teraz w czerwcu minie dwa lata i chcielibyśmy spróbować "załatwić" prawo jazdy.
Jak wygląda prawnie procedura w takiej sytuacji? Czy ktoś już się o to starał?
Wygląda to tak, że zapisuje się na kurs, robi kurs i egzamin państwowy i przed wydaniem dokumentu udaje się do lekarza w celu wydania zaświadczenia?
Czy może lekarz musi wydać swoją opinię jeszcze przed rozpoczęciem kursu?
Jak wyglądają ramy czasowe?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam :)
gość
12-02-2016, 08:34:27

Witam;
Nic nie piszesz, czy żona miała prawo jazdy i jej zabrano w związku z atakiem padaczki, czy po prostu chce sobie zrobić prawo jazdy?
gość
12-02-2016, 08:44:29

Wybacz, nie wiedziałem, że ta informacja jest istotna :)
W czasie kiedy miała atak była po kursie, jej dokumenty znajdowały się w WORDzie i nie zdała jednego egzaminu.
Prawa jazdy nie posiadała.
gość
13-02-2016, 08:55:55

Treść zablokowana przez moderatora

gość
18-02-2016, 11:45:52

Hej,
dziękuję serdecznie za odpowiedzi.
Główna wątpliwość jaką posiadam to - na jakim etapie i jaki lekarz musi się wypowiedzieć na ten temat?
Czy opinia lekarza jest potrzebna przy przystępowaniu do kursu czy przy wydawaniu dokumentu?
Pozdrawiam.
gość
24-12-2024, 20:59:44

Witam choruję na epilepsję i chciałbym zrobić sobię prawo jazdy czy ktoś wie który lekarz w Polsce by mógł by mie poprowadzić bardzo mi zależy ataków już nie mam przez 2,5 roku zucilem alkoch biorę leki dwa razy wieczorem i rano proszę o kontakt do jakiegoś lekarza który mi pomoże

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: