Reklama:

"Prądy" w przedramieniu przy lekkim dotknięciu (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-04-2007, 10:41:00

Witam!
Jakiś czas temu (bez znacznego urazu, etc.) działo się coś dziwnego z moją prawą ręką. Nie byłam w stanie jej wyprostować, gdyż odczuwalam ból w zgięciu. Ból i zarazem odczucie, porównywalne do silnego kopnięcia prądem (za każdym razem, gdy chciałam ją wyprostować). Nie konsultowałam tego z lekarzem, przeszło samo.
Niedługo po tym zauważyłam coś, co wcześniej nie miało miejsca. Przy lekkim dotknięciu, czy też nieznacznym potarciu przedramienia w określonym miejscu odczuwam również "kopnięcie", powodujące drętwienie kciuka. W zależności od siły dotyku kopnięcie może być lżejsze lub mocniejsze. W przypadku tego mocniejszego odczucie "prądu" w dłoni utrzymuje się jeszcze przez jakiś czas... jest to dosyć nieprzyjemne.

Co stało się z moją ręką i co powinnam zrobić?
gość
13-04-2007, 08:19:00

witam radze skonsultowac sie z neurologiem,moim zdaniem moze byc to spowodowane uciskiem na ktorys z nerwow. pozdrawiam i zycze powodzenia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: