Witam wszystkich
Moj maz 6 dni temu przeszedl udar mozgu , ma niedowlad prawej reki ( od lokcia w dol -dlon nie funkcjonuje ), male problemy z prawa noga , oraz mowa ...
Szybka reakcja lekarzy w szpitalu oraz wrecz natychmiastowa( zaraz na drugi dzien) byl u niego rehabilitant , logopeda -daja juz wyrazne rezultaty .
Moj maz po 3 dniach chodzil trzymajac sie mnie ...a dwa dni pozniej juz o wlasnych silach . Oczywiscie ma czasem chwiejny krok , jednak lekarze mowia , ze jest to wynik niedowladu prawej reki . Im szybciej bedzie "ona " usprawniona " tym lepiej bedzie chodzic i odzyska kontrole nad prawa noga , ktora czasem / coraz rzadziej juz /jeszcze pociagnie zamiast podniesc .
Kontakt z nim jest bardzo dobry , ma swiadomosc wszystkiego co Go otacza, problem z mowa jeszcze jest , jednak w tak krotkim czasie ( 6 dni) nie mozna oczekiwac cudow .Dla mnie jest zrozumialy , wczoraj nawet chwilke rozmawialismy przez telefon . Lekarze mowia , ze mial KAWAL farta iz tylko tak i to jest jak wygrana na loterii .....
Moj maz ma 56 lat , wiec nie jest najmlodszy a daje rade ...
Chce powiedziec , ze wszystko zalezy od szybkiej reakcji medycznej , a potem od tego czy rodzina bedzie blisko -bo to okres nie tylko traumatyczny dla chorego , ale tez dotyka czlonkow rodziny
Pozytywne myslenie , i bycie oparciem ...BARDZO WAZNE
jestem na swiezo wiec jesli chce ktos pogadac moj mail :
hedonistka34@interia.pl